'Linksaf slaan' mag dus op vernieuwde kruising Broekermeerstraat

30 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De vernieuwde kruising van Broekermeerstraat en J.C. Beetslaan is géén rotonde. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. De intentie van het kruispunt is nog steeds hetzelfde: weren van vrachtverkeer tussen de woonwijk en het bedrijventerrein.

"Het is geen officiële rotonde om een aantal redenen. In de eerste plaats heeft het verkeer op een rotonde voorrang. Dat is hier niet zo, omdat het een kruispunt betreft waarbij verkeer van rechts voorrang heeft. In de tweede plaats moet je bij het oprijden van de rotonde altijd naar rechts. Bij dit kruispunt mag het verkeer vanaf de J.C. Beetslaan ook linksaf slaan. Ook zijn de rijstroken op een rotonde even breed, terwijl hier de doorgang van de J.C. Beetslaan naar de Broekermeerstraat veel smaller is dan die van de Broekermeerstraat naar de J.C. Beetslaan. Er komt dus geen bord dat het een rotonde is."

"De bedoeling van deze inrichting van de kruising is om het vrachtverkeer tussen de woonwijk en het bedrijventerrein te weren. Het verkeer vanuit de Broekermeerstraat moet verplicht rechtsaf slaan om hun weg te vervolgen. Voor het verkeer vanuit de J.C. Beetslaan is er de keuze naar rechts te gaan voor richting rechtsaf, rechtdoor en linksaf of direct linksaf te slaan. Vandaar dat het pijlbord hier ontbreekt. Op de kruising gelden verder de normale verkeersregels zoals verkeer van rechts gaat voor."

Uit deze toelichting blijkt dat de auto 'voortijdig' voor de grote bak met kunstwerk linksaf slaat, geen verkeersovertreding maakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie