Squash: Natalie Grinham snel klaar in Cleveland (USA)

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Natalie Grinham heeft niet lang kunnen nagenieten van haar mooie toernooizege tijdens de Tournament of Champions. De 33-jarige Nederlandse, die donderdag 26 januari in New York haar zestiende proftitel veroverde, moest zondagmiddag (lokale tijd) in de eerste ronde van de Cleveland Classic 2012 voor de tweede keer deze maand haar meerdere erkennen in Raneem El Weleily.

Tommy Berden: "Het duel tussen de ongeplaatste Grinham en de Egyptische El Weleily was er een van hoogstaand niveau. Het was duidelijk te merken dat beide speelsters, die deze maand allebei al een toernooi wonnen, in goede vorm verkeren. Het publiek werd vanaf het begin getrakteerd op schitterende rally's, waarbij de als zevende ingeschaalde El Weleily net iets vaker aan het langste eind trok: 13-11, 9-11, 4-11 en 9-11. Negen dagen geleden had Grinham tijdens de Greenwich Open ook al verloren van de tien jaar jongere El Weleily, die toen doorstoomde naar toernooiwinst.

'Flink balen', was de eerste reactie van Grinham. 'Ik speelde gewoon goed, maar Raneem heeft verdiend gewonnen. Ze was gewoon net iets beter vandaag. Als ze zo speelt, dan is ze in mijn ogen op dit moment na Nicol David de beste speelster van de wereld.'

Met de nederlaag kwam er een einde aan de Amerikaanse trip van Grinham. In tien dagen tijd speelde de Europees kampioene maar liefst zeven wedstrijden in drie verschillende toernooien op de Women's Squash Association (WSA) World Tour. In Greenwich bereikte ze de kwartfinales, in New York stapte ze als winnares van de baan en in Cleveland verloor ze dus in de eerste ronde. Door haar resultaten in de Verenigde Staten stijgt zij komende week, als de nieuwe (maandelijkse) ranglijst wordt gepubliceerd, naar de zevende plek op de WSA World Ranking."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie