Squash: Jeugd MeerSquash domineert NK

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - MeerSquash is tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor junioren als grote winnaar uit de strijd gekomen.

Tommy Berden: "Maar liefst vier talenten van de Hoofddorpse squashclub werden in Zoetermeer gekroond tot beste speler en speelster in hun leeftijdscategorie. Tom Schreurs (jongens <11), Evianne van Leeuwen (meisjes <15), Peter Fritsche (jongens <15) en Tessa ter Sluis (meisjes <19) mogen zich een jaar lang nationaal jeugdkampioen noemen. Naast het viertal van MeerSquash veroverden ook Roshan Bharos (jongens <19) en Daniek Krukkert (meisjes <11) de nationale titel.

In tegenstelling tot zijn drie oudere clubgenoten was het voor de 10-jarige Schreurs de eerste keer dat hij de beste was van Nederland. Op de squashbanen van Dekker Zoetermeer bereikte hij zonder problemen de finale van de jongens onder 11 categorie, waarin hij zijn handen vol had aan de een jaar jongere Tjeu Dubbeldam uit Zwolle. Na een spannende strijd kwam de Hoofddorper uiteindelijk toch als winnaar uit de strijd: 11-5, 5-11, 11-6 en 12-10.

Ook Evianne van Leeuwen en Peter Fritsche moesten in de onder 15 klasse tot het uiterste gaan om een nieuwe nationale titel toe te voegen aan hun reeds indrukwekkende erelijst. De 14-jarige Van Leeuwen verspeelde in de finale van de meisjes <15 jaar in de vierde game een matchbal tegen Akysha Reding, maar maakte een game later niet opnieuw dezelfde fout: 8-11, 11-8, 11-3, 10-12 en 11-7. Vorig jaar had ze nog verloren van haar jongere tegenstandster uit Almere.

De 13-jarige Fritsche speelde in de jongens onder 15 climax een uitstekende partij tegen clubgenoot en topfavoriet Tess Jutte. Wat vrijwel niemand voor mogelijk hield, gebeurde uiteindelijk toch. Ondanks het verschil in lengte en kracht slaagde de talentvolle Hoofddorper er in om de partij met uitgekiend aanvallend spel naar zich toe te trekken: 11-7, 11-5, 7-11 en 11-6.

De laatste MeerSquasher die zegevierde was de 17-jarige Tessa ter Sluis. Eenvoudig ging het echter niet tegen Nikki van der Heijden. Na de eerste twee games overtuigend gewonnen te hebben, moest Ter Sluis lijdzaam toe zien hoe haar teamgenote in het eerste damesteam van MeerSquash er een vijfsetter uitsleepte. In een zinderende slotgame was het uiteindelijk toch wel Ter Sluis die met de zege aan de haal ging: 11-6, 11-5, 9-11, 9-11 en 12-10.

In totaal veroverde MeerSquash-spelers en -speelsters bij het NK Jeugd <11, <15 en <19 in Zoetermeer tien van de achttien beschikbare medailles. Schreurs, Van Leeuwen, Fritsche en Ter Sluis wonnen goud, zilver was er voor Van der Heijden, Jutte en Guido Ploem (jongens <19), terwijl de bronzen medaille was weggelegd voor Emme-Lotte Boon (meisjes <11), Gabi Fritsche (meisjes <15) en Laura Lagerweij (meisjes <19).

Over anderhalve maand worden de nationale squashkampioenschappen in de leeftijdsklassen onder 13, onder 17 en onder 23 gespeeld. Doordat veel talenten in meerdere categorieën willen spelen, heeft Squash Bond Nederland een aantal jaren geleden (wijselijk) besloten om het NK voor junioren in tweeën te splitsen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie