Biljarten: De Krim/Eigenhuis Keukens wint van De Kennemer

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De Krim/Eigenhuis Keukens heeft de thuiswedstrijd tegen De Kennemer uit Haarlem in haar voordeel weten te beslissen.

Cees Ruitenberg: "In de 1e ronde speelden Jan Nieuwenhuyse tegen Rob Balk (150 om 100 caramboles) en Harm Meulenberg tegen Ger van Bakel (120 om 100 crb). Balk ging, door enkele gelukkige klossen, sterk van start en nam een ruime voorsprong. Jan Nieuwenhuyse, had zijn dag niet en zag geen kans om Balk te volgen. Na 19 beurten zorgde Balk dan ook voor een verdiende 2-0 voorsprong voor zijn team.

Harm Meulenberg ging voortvarend van start tegen Ger van Bakel, maar na een serie van 20 crb van Van Bakel stortte hij volledig in. Hierna werd het een gevecht om de punten. Na 33 slopende beurten wist Meulenberg de punten alsnog binnen te halen en de stand terug te brengen tot 2-2.

Hierna speelde Cees Ruitenberg (270 crb) tegen Wim Sietsma (100 crb). Na een weifelend begin wist Ruitenberg, middels series van 56 en 73 crb de partij in zijn voordeel te beslissen en Sietsma slechts 40 crb toe te staan, waardoor De Krim ook het extra punt bemachtigde. Eindstad 5-2 voor De Krim

De Krim-4

Het aan de kop van de ranglijst meespelende De Krim/Eigenhuis Keukens-4 behaalde een 5-4 overwinning op De Klipper-3. Gerard Leegwater en Bouk Banen wisten hun partijen in winst om te zetten. Jos Huiskens verloor, ondanks een gemiddelde van 1.91, op slechts 6 caramboles. Frits Kruis kwam in zijn partij slechts 2 caramboles tekort. Hierdoor ging het extra punt naar het team van De Krim-4.

De Krim-2

De Krim/Eigenhuis Keukens-2 speelde een prima wedstrijd tegen Velsen-2. Invaller Henk van Schaik gaf zijn tegenstander geen kans en won zijn partij met een grote voorsprong. Ook Pieter Hoogenboom won zijn partij en hij wist in deze partij een serie van 37 te scoren. Zijn hoogste serie in een wedstrijd tot nu toe. Alleen Ger Priessen had niet de juiste vorm en verloor dan ook kansloos. Eindstand 5-2 voor De Krim-2

De Krim-3

De Krim/Eigenhuis Keukens-3 behaalde een 5-4 overwinning op BSM-3 uit Bennebroek. Jos Huiskens en Nico Groenendijk wisten de punten binnen te halen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie