Wedstrijdzwemmen: Goede prestaties van ZPCH-wedstrijdploeg tijdens de EON-Zwemcompetitie deel 3

Nieuws

HOOFDDORP - Zondag verzamelde ZPCH zich bij SportPlaza Het Spectrum in Hoofddorp om af te reizen naar Zaandam. Het zwembad De Slag II was het strijdtoneel voor de derde ronde van de EON Zwemcompetitie. Het was een zeer belangrijke ronde voor de groen-witte brigade uit Hoofddorp, want op dit moment staat de ploeg op rechtstreeks degraderen. De start was niet goed, want helaas moesten twee zwemmers ziek thuis blijven.

Sjaak Kagchelland: "Ook bij de dames was niet iedereen topfit. Darleen Kagchelland zwom met de nasleep van een oorontsteking. Zoë van der Aart zwom met een knieblessure. Dit beperkte haar danig, maar met een 'geplande' technische fout was ze van zeer grote waarde voor de ploeg. Dikke pluim! Het was zeker niet allemaal kommer en kwel.

Audrey Blankers deed haar trucje weer. Starten in een langzame serie zonder inschrijftijd en uiteindelijk bij de snelsten eindigen, voor de ploegleiding geen verrassing. Wel een verrassing van Kasper Eriks, hij was bang voor de 100m vlinderslag door trainingsachterstand. Hij startte met de opdracht om vooral technisch goed te zwemmen. Het werd tot ieders verbazing ook nog een PR. Geen persoonlijke records maar wel duidelijke technische verbeteringen voor Pascal de Heij. Hij moest invallen in de estafette en deed er een schepje bovenop en zwom een snelle goede 100m rugslag.

Femke van Kesteren zwom haar eerste wedstrijd voor ZPCH. De synchroonzwemster is ook een aanwinst en deed het zeker niet onverdienstelijk in haar eerste wedstrijd. Michael Stolt scoorde vier uit vier: alle starts leverden een persoonlijk record op. Dat was bij Simon Martina Perez ook het geval, alleen was het twee uit twee. Maar het waren mooie sprongen op de 100m rug- en schoolslag.

Er zijn bepaalde barrières waar zwemmers mee te maken krijgen. Daarvan werden er opvallend wat geslecht. Madelon Dijkstra zwom voor het eerst onder 1 minuut 10 seconden op de 100m vrijeslag. Dat deed Suzanne den Brinker ook, maar ze had nog een verrassing in petto. Ze zwom het PR van de Week door ruim 14 seconden van haar 200m rugslag af te zwemmen. Eindelijk bevrijd van alle ellende! Zij bleef Roy Moison daarmee voor. De 10 seconden op de 200m wisselslag was niet voldoende.

Roy komt wel in de buurt van de ijstaart. De stopwatch bleef net boven de magische minuut steken. Voor Yanna Loogman is de grens voor de ijstaart 1 minuut 5 seconden. Ook zij komt nu echt in de buurt. Het ziet er dus echt naar uit dat de ijstaarten alvast besteld kunnen worden, misschien worden het wel Duitse ijstaarten als de barrière in Viersen wordt doorbroken. Er zijn nog voldoende mogelijkheden en leuke dingen in het verschiet de komende weken.

De strijd onderaan het rijtje om degradatie te voorkomen is heviger dan de strijd om te promoveren. De conclusie is dat de ploeg zich zeer goed heeft verweerd, maar nog net aan de verkeerde zijde van de streep staat. De kansen zijn zeker niet verkeken. De droom is dat de ploeg eindelijk een keer compleet aan de start verschijnt, hopelijk lukt dat in de laatste reguliere competitiewedstrijd. Dan kan de kans echt verzilverd worden!"

advertentie
advertentie