Ritmische gymnastiek: Kimberley Borchers en Fleurine Menijn winnen goud voor SV Pax Haarlemmermeer

Nieuws

HOOFDDORP - Zondag 29 januari hadden de meiden van de A- en B-lijn van SV Pax Haarlemmermeer een wedstrijd in Deventer en Utrecht. De A-lijn had wedstrijd in Deventer en hier kwam Fleurine Menijn uit. Zij liet de beste oefeningen zien van die dag, en liet haar concurrentie ver achter haar. Voor bal kreeg zij een 19.700 en voor hoepel een 21.675. Dit resulteerde in een verdiende eerste plaats.

Martine Tromp: "De meiden van de B-lijn hadden een wedstrijd in Utrecht. De oudste meiden (cat.1B) mochten de dag openen. Hier kwamen Kimberley Borchers en Rebecca Rommerts.uit. Kimberley ging van start met een mooie baloefening en vervolgens liet zij ook haar beste kant zien met haar hoepeloefening. Daarna was het de beurt aan Rebecca. Zij draaide een mooie hoepeloefening. Met bal maakte zij echter een grote fout, toch herstelde zij zich goed en kreeg als totaalcijfer een ruime 25 punten en dit resulteerde in een 10e plek. Kimberley kreeg als totaalcijfer een 31 en hiermee versloeg zij alle concurrentie en werd 1e.

Vervolgens was het de beurt voor cat. 3B. Hierin kwamen Julia Tan, Eva Oortwijn en Chimene Poortvliet uit. Julia draaide de wedstrijd erg goed, met zowel bal als met touw liet zij erg mooie oefeningen zien, hiermee behaalde zij een verdiende 4e plek. Ook Eva liet een mooie touwoefening zien. Toen vervolgens de beurt was aan bal ging het niet helemaal zoals gepland, ze had veel kleine foutjes en werd zij 14e. Chimene was erg zenuwachtig, hierdoor gingen de oefeningen minder dan dat ze altijd gaan in de training en zij behaalde een 16e plek.

De volgende nationale wedstrijd is op 11 februari in Utrecht."

advertentie
advertentie