Basisscholen komen in actie tegen dreigende sluiting bibliotheek

25 maart 2012 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - De basisscholen van Zwanenburg en Halfweg gaan gezamenlijk actie voeren tegen de (dreigende) sluiting van de bibliotheek. Volgens de organisatoren van de actie moet de bibliotheek open blijven. Daar voeren zij meerdere redenen voor aan zoals al op jonge leeftijd kennis kunnen maken met boeken.

"Voor hen zijn er bijvoorbeeld al kijk- en voorleesboeken. De bibliotheek heeft een schat aan prentenboeken voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Een kind dat al op jonge leeftijd veel wordt voorgelezen ontwikkelt een uitgebreide woordenschat. Dus ook voordat een kind naar de basisschool gaat is (voor)lezen van zeer groot belang", aldus de initiatiefnemers van de actie die wijzen op het grote belang en veel en goed kunnen lezen.

"De bibliotheek kan daar een belangrijke rol bij spelen, want kinderen zijn gratis lid van de bibliotheek. Daar komt bij dat kinderen op school niet altijd de kans krijgen om hun eigen boeken te lezen. Ook is het budget van scholen niet toereikend om altijd maar weer nieuwe boeken aan te schaffen. De meeste huishoudens hebben dit geld ook niet. Via de bibliotheek komen de kinderen wél in contact met al dat nieuwe leesvoer."

"Mede daarom is het van groot belang dat de bibliotheek van Zwanenburg open blijft. En dan hebben we het nog niet eens over de schat aan informatieboeken voor kinderen, de tijdschriften, de projecten die de bibliotheek organiseert voor scholen en gezinnen en de vele andere activiteiten. De scholen in Zwanenburg en Halfweg gunnen hun leerlingen leesplezier naast de deur en rekenen er daarom op dat de bieb open blijft."

In Zwanenburg en Halfweg gaat het om de volgende scholen: Aldoende, Gaandeweg, Meerbrug, Achtbaan (Zwanenburg), Sint Jozefschool, Margrietschool en Halverwege.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie