Vernieuwde speeltuin aanwinst voor Badhoevedorp

21 juni 2012 om 00:00 Nieuws

Met nieuwe drainage, overal gras, nieuwe wandelpaden en nieuwe speeltoestellen waaronder een prachtige kabelbaan, is de gerenoveerde speeltuin een aanwinst voor het dorp geworden: een heerlijke en veilige speelplek, omzoomd door veel bomen en geschikt gemaakt voor kinderen met een beperking. En daar zijn bestuur, talloze andere vrijwilligers, vele ouders en kinderen en ook burgemeester Weterings trots op.

Vernielingen jongeren werpen smet op openingsfeest BADHOEVEDORP - Met het doorprikken van een ballon vol confetti heeft burgemeester Theo Wetering zaterdagmorgen de totaal vernieuwde speeltuin aan de Uiverstraat geopend. Direct daarna kozen honderden gekleurde ballonnen het luchtruim en namen evenzoveel kinderen bezit van de prachtige speeltoestellen.

Vooruitkijkend naar het Badhoevedorp van ná de omlegging van de A9 bood Badhoevebuurt C.V. de speeltuin een speelhuisje aan. Badhoevebuurt is een samenwerking van Bohemen en AM in de ontwikkeling van Badhoevedorp na het verdwijnen van de A9. Het is het symbolische eerste nieuwe huisje voor de kinderen dat in het dorp wordt gebouwd als de snelweg weg is. Burgemeester Weterings, die uit handen van projectdirecteur Martijn van Berkel het bij het huisje behorende straatnaambord in ontvangst mocht nemen, haakte er indachtig de aloude wijsheid dat je het ijzer moet smeden als het heet is, gretig op in. “Met al die nieuwe huizen erbij is deze speeltuin straks veel te klein. Ik hoop dat Badhoevebuurt te zijner tijd ook daarin zal voorzien.” Het leverde hem applaus en een stralende lach van Van Berkel op.

Een smet op het feest zijn de vernielingen die jongeren onlangs hebben aangericht. Ook nog eens in een periode dat vrijwilligers keihard werkten om de speeltuin klaar te krijgen voor de opening. Pas geplante boompjes werden uit de grond getrokken, speeltoestellen en hekken moesten het ontgelden en glas van bierflesjes kon door vrijwilligers worden opgeruimd. “Het is te triest voor woorden dat dit is gebeurd”, zegt bestuurslid Inge van Dijk somber. “We hebben zeven knapen in de kraag kunnen pakken. Mannetjes van 12 tot 15 jaar. De politie heeft beloofd daadkrachtiger te zullen optreden. Het liefst willen we ook de zijkanten van de speeltuin van een hoog hek voorzien, maar de hiervoor benodigde twintigduizend euro ontbreken helaas.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie