‘Plan voor straatnamen Graan voor Visch onzin’

6 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad is niet erg enthousiast over de plannen van gemeente en woningcorporatie Ymere om de nummers in de wijk Graan voor Visch te vervangen door straatnamen. Dat bleek vorige week bij de bespreking in de raad over de prestatieafspraken tussen de gemeente en Ymere.

HAP-raadslid Betty Wensing noemde het plan kortweg ‘onzin’. Fractievoorzitter Els Berk van GroenLinks vond dat bedrijven en inwoners uit Graan voor Visch onnodig op kosten worden gejaagd, omdat ze van alles moeten aanpassen. CDA-raadslid Fred van der Kwast vormde een uitzondering op de negatieve reacties. Hij zou het toejuichen als er straatnamen komen in Graan voor Visch. “Dat zou een heel goede zaak zijn voor de wijk. Ik heb er zelf gewoond, maar Graan voor Visch is altijd een zoekplaatje geweest.”

Wethouder Jeroen Nobel van Wonen raadde de raadsfracties aan gewoon de uitkomst van een onderzoek af te wachten. Gemeente en Ymere laten onderzoeken of er in de wijk voldoende draagvlak is voor het plan. “We gaan samen kijken hoe het leeft.” De wethouder zegde toe dat de gemeente geen eurocent uitgeeft aan het onderzoek.

VVD-raadslid Pieter Jan de Baat was om ander redenen niet zo te spreken over de afspraken die met Ymere zijn gemaakt. Hij stelde onder meer dat er veel te weinig wordt gedaan om het zogeheten scheefwonen in Haarlemmermeer tegen te gaan. In de polder blijkt dat ruim één op de vier huurders een te lage huur betaalt voor het inkomen dat hij of zij heeft. Dat is regionaal gezien een erg hoog percentage. Volgens De Baat pakt Amstelveen het scheefwonen wel actief aan.

Nobel zei dat er wettelijk weinig tegen kan worden gedaan. De woningmarkt zit al geruime tijd op slot en huurders blijven daarom zitten waar ze zitten, zo benadrukte hij. Er waren ook kritische opmerkingen over het voornemen om enkele huurwoningen ter beschikking te stellen aan topsporters. Volgens sportwethouder Michel Bezuijen gebeurt dat ook in andere gemeenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie