Inwoners mogen zich uitspreken over schetsontwerpen nieuw dorpshuis

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Inwoners van Badhoevedorp mogen zich van 7 t/m 20 januari uitspreken over vijf schetsontwerpen voor het nieuw te bouwen dorpshuis. De voorkeurstemmen gaan als advies naar de gemeente. Stemmen kan via www.haarlemmermeer.nl/badhoevedorp.

De huurders van het huidige dorpshuis, de beheerder, vertegenwoordigers van gebruikers en omwonenden zijn ook betrokken bij de bouw van het nieuwe dorpshuis. Zij nemen deel aan een zogenaamde begeleidingsgroep. In januari 2013 worden de schetsontwerpen aan deze begeleidingsgroep gepresenteerd. Daarna adviseert de begeleidingsgroep de gemeente over de ontwerpen.

De gemeente is eindverantwoordelijk en houdt toezicht op de kosten, de exploitatie en de samenwerking. Voor de gemeente telt in de beoordeling zwaar mee of het schetsontwerp binnen de geraamde kosten blijft.

In februari maakt de gemeente bekend welk schetsontwerp is geselecteerd. Daarna maakt de architect het definitief ontwerp zodat de bouw van het nieuwe dorpshuis in 2014 kan beginnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie