Zondagmiddagpodium in Badhoevedorp met Walter Roozendaal

31 december 2012 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Het Zondagmiddagpodium presenteert zondag 6 januari Noord-Hollandse streekverhalen 'Van Platte Thijs en meer van zuks...'. Walter Roozendaal speelt ze en de accordeon vertelt ze mee. Het optreden is vanaf 14 uur in Dienstencentrum 't Rietland aan de Chr. Huygensstraat 21.

In het West-Fries Museum kan het je overkomen: dat je ineens oog in oog staat met de beeltenis van Platte Thijs. Vroeger hing 'ie in de gang, nu ligt hij op de binnenplaats tussen gevelstenen en andere gebeeldhouwde ornamenten. Het is een raar portret: zijn neus is afgebrokkeld lijkt het. Maar dat is schijn: zo moet hij er echt uitgezien hebben; hij heette niet voor niets Platte Thijs.

Zijn schat ligt verborgen in een boerderij in de Beemster, hij won altijd met dobbelen en ontsnapte op miraculeuze wijze aan de burgemeester van Nieuwendam. Kortom: hij was een volksheld, over wie het nog altijd mooi vertellen is.

Walter Roozendaal doet dat en trakteert de bezoekers daarmee op een staalkaart van oude verhalen. Bijvoorbeeld waarom de toren van Ransdorp plat is, Napoleon in het Tolhuis dineerde, Volendammers vis vangen, en Edammers Mussen heten.

Walter is niet alleen een soloacteur, maar ook regisseur van muziektheater en educatieve concerten. Daarnaast is hij dramadocent aan PABO's in Noord-Holland en geeft hij workshops en regie aan theatergroepen, koren, vertellers, musici, gemeenteambtenaren en leraren.

Het optreden duurt tweemaal drie kwartier met een pauze. Kaarten à 4 euro, inclusief een kopje koffie of thee, zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen tussen 9.30 en 11.30 uur bij Meerwaarde, (023) 569 88 73. Op dit telefoonnummer is ook een rit heen en terug met de Meertaxi te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie