Enginn opent haar deuren voor startende ondernemers in duurzame innovatie

18 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Enginn, 'de incubator' oftewel broedplaats voor duurzame bedrijvigheid, opent dinsdag 22 januari haar deuren. Enginn moet zich de komende jaren ontwikkelen tot dé plaats waar (startende) innovatieve ondernemers terecht kunnen voor ondersteuning en begeleiding bij het oprichten van hun bedrijf.

Enginn start in het kantoor van Dura Vermeer op het duurzame bedrijvenpark in Beukenhorst Zuid in Hoofddorp. Dit is, aldus de initiatiefnemers, een ideale plaats met een goede ontsluiting op onder meer Metropool Regio Amsterdam en Schiphol.

Direct na de opening van Enginn start dezelfde middag de samenwerking van de gemeente Haarlemmermeer met Arizona State University (ASU) op het gebied van toegepast onderzoek. ASU opent deze dag op dezelfde plek de eerste van drie toegepast onderzoekscentra in de wereld onder de naam Global Sustainability Solution Centers. Ook met het GSSC kan worden samengewerkt om kennis en ondernemers te versterken.

Oprichters en Partners van Enginn zijn: Park 20I20 CV, Rabobank Regio Schiphol, Dura Vermeer BV, gemeente Haarlemmermeer, JAN Accountants & Belastingadviseurs BV, Smithuijsen, Winters & De Vries en Stichting Urgenda.

De opening wordt officieel gevierd tijdens een bijeenkomst in het Fox Theater, op loopafstand van het kantoor van Dura Vermeer. Dezelfde middag wordt de website gelanceerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie