De Heimanshof geeft weer bomen weg rond Nationale Boomplantdag

Nieuws

HOOFDDORP - Heemtuin De Heimanshof gaat ook dit jaar bomen weggeven. Op 20, 21 en 22 maart worden duizenden boompjes en struiken gratis weggegeven om een tuin te verfraaien en insecten en vogels beschutting en voedsel te bieden. De jonge boompjes en struiken zijn in de afgelopen winter verzameld bij de natuurontwikkelingsprojecten van De Heimanshof.

De boomweggeefdagen zijn inmiddels een traditie. In 2009 vonden er 2200 exemplaren hun weg naar een nieuwe eigenaar. Aangemoedigd door het succes van deze actie zijn in 2010 maar liefst 5000 exemplaren klaar gezet. In 2011 waren dat er 6000 en in 2012 weer 5000. Alle bomen en struiken vonden een nieuwe bestemming.

Daarom staan er ook dit jaar weer duizenden boompjes en struiken klaar voor belangstellenden. Die mogen net zoveel exemplaren meenemen als zij kwijt kunnen in hun tuin. Er is maar één voorwaarde: de ‘ophaler’ moet de doelen van De Heimanshof steunen door lid te worden van de vereniging.

Er zijn op dit moment al meer dan 40 soorten bomen en struiken beschikbaar in variërende aantallen: dan gaat het om berk, zwarte els, populier, katjes dragende en schietwilgen, meidoorn, sleedoorn, duindoorn, liguster, zure kers, zoete kers, vogelkers, hazelaar, eik, moseik, iep, es, esdoorn, noordse esdoorn, kardinaalsmuts, Europese vogelkers, rode kornoelje, vlier, 3 soorten druiven, kruisbes, rode bes, zwarte bes, vlinderstruik, hazelnoot en Kaukasische vleugelnoot.

Dit aantal en assortiment kan nog groter uitvallen, aldus mede-initiatiefnemer Franke van der Laan, columnist en beheerder van De Heimanshof. “Niet alleen bij onze projectgebieden komen er veel bomen en struiken spontaan op. Dat gebeurt overal, ook in uw tuin. We houden ons daarom aanbevolen voor kleine bomen en stuiken uit uw eigen tuin, die via deze dagen een nieuwe eigenaar kunnen vinden. De exemplaren moeten wel naar De Heimanshof gebracht worden, want we kunnen deze niet komen ophalen.”

Voor meer informatie: Franke van der Laan: info@deheimanshof.nl of (06) 48 22 64 90.

advertentie