Leerlingen KSH zetten zich in als vrijwilliger tijdens NL Doet

Nieuws

HAARLEMMERMEER - Een groep van zo'n 60 leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp gaan meeklussen tijdens NL DOET. Zij doen dat als onderdeel van hun Maatschappelijke Stage. De KSH leerlingen zitten in 3 HAVO en steken de handen uit de mouwen bij diverse Haarlemmermeerse klussen. Die variëren van het oppimpen van natuurgebieden tot een leuke dag voor mensen in verzorgingshuizen, van collecteren tot het opknappen van fietsen voor mensen met een beperking.

NL DOET, dit jaar op 15 en 16 maart, is de grootste vrijwilligersactie van het land. Landelijk wordt deze georganiseerd door het Oranje Fonds, in Haarlemmermeer is de organisatie in handen van de Vrijwilligers Centrale Haarlemmermeer. Doel van NL Doet is mensen uit te nodigen zich een (deel van de) dag vrijwillig in te zetten voor een maatschappelijke organisatie. Dat kan individueel, of in teamverband met bijvoorbeeld collega's of vrienden.

De klussen zijn zeer divers: het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin. Een paar uur erop uit met jongeren of gehandicapten. Of helpen bij een kinderboerderij. Wat ze gemeen hebben: het is vrijwilligerswerk dus onbetaald.

Aanmelden (en ideeën opdoen) kan via www.vchaarlemmermeer.nl of via de NL DOET intermediair voor Haarlemmermeer: wilfred.debatsbosma@meerwaarde.nl.

advertentie