Opnieuw rumoer rond proces Beusenberg tegen gemeente

28 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er is weer rumoer ontstaan over een rechtszaak van ondernemer en raadslid Rinus Beusenberg tegen de gemeente. De zaak gaat over het ongedaan maken van de verkoop van een stuk grond op industrieterrein De Liede-West bij Vijfhuizen, dat Beusenberg aan de gemeente heeft verkocht.

Volgens Beusenberg is hij door de gemeente misleid, omdat deze de indruk heeft gewekt dat er niets met het gebied zou gebeuren. In werkelijkheid waren er echter wel degelijk ontwikkelingsplannen voor De Liede-West. Beusenberg verwijt de gemeente dat zij deze stukken destijds bewust heeft achtergehouden en eist daarom de grond terug.

De advocate van de gemeente betoogde vorige week bij de behandeling van de zaak dat de plannen voor De Liede-West samen met collegebesluiten over het gebied keurig op de website van de gemeente hebben gestaan. Volgens advocaat Harry van Schie is dat niet het geval. Hij heeft van de gemeente geëist dat die bewering bij de Haarlemse rechtbank wordt rechtgezet.

Volgens een woordvoerder van de gemeente worden de collegebesluiten sinds 2009 op de gemeentelijke site geplaatst. Tijdens de rechtszaak kan ten onrechte de indruk zijn ontstaan dat dit ook eerder gebeurde. De gemeente-advocaten heeft aangegeven dat aan de rechtbank te willen verduidelijken. De zegsman van de gemeente spreekt in dat verband over een 'storm in een glas water'.

Advocaat Van Schie bestrijdt dat. Volgens hem is het eerder regel dan uitzondering dat de informatie van de gemeente tijdens een zitting niet deugt. Van Schie is blij dat de onjuiste informatie over de stukken nu alsnog wordt rechtgezet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie