Niemand weet meer hoe het hoort in 'Niet Huppelen!' in De Meerse

21 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - "Verboden op het gras te lopen! Niet door rood rijden! Ssst! Denk aan de buren! Na het plassen handen wassen." De wereld hangt aan elkaar van regels. Logische regels, domme regels. Regeltjes die alleen maar in de zomer gelden of juist in de winter. En sommige regels gelden wel voor jou maar niet voor mij. Ingewikkeld dus. Probeer het dan maar eens goed te doen, voor je het weet bega je een overtreding.

Twee buren leven aangenaam volgens het boekje; ze weten hoe het hoort. Totdat er een vreemde dame langs komt die de afspraken aan haar hooggehakte laars lapt. Want wie heeft die regels allemaal bedacht? En waarom mag ze opeens niet meer huppelen? 'Niet Huppelen!' is een uit de bocht vliegend bordspel waarbij de regels steeds veranderen tot niemand meer weet hoe het eigenlijk hoort. 'Niet Huppelen!' (try-out) is te zien op woensdag 8 januari om 14 uur in de kleine zaal van De Meerse. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Job Raaijmakers en René Geerlings zijn twee makende spelers. Zij maken voorstellingen met humor en gedurfde beelden en ontregelen graag. Voor elke voorstelling stellen ze een passend collectief samen van eigenzinnige theatermakers. 'Niet Huppelen!' gaat over hoe het hoort of juist niet. Wat is norm voor kleuters? Kleuters reageren heel direct op hun bevindingen zonder gêne of beleefdheid. Dat is mooi en puur. Waarom pulken ze zelf ongegeneerd in hun neus maar gillen ze als iemand een scheet laat in een theatervoorstelling?

Het spanningsveld tussen wat ze zelf vinden horen en wat wordt opgelegd door verwachtingen en regels van ouders en leerkrachten, daar spelen Raaijmakers & Geerlings mee. Vorig seizoen maakten Raaijmakers & Geerlings de voorstelling 'Aap en Beer', waarvoor zij de Gouden Krekel 2012 ontvingen. De pers over 'Aap en Beer': "Hilarische mimekunst op topniveau." (De Volkskrant****).

De Meerse kleine zaal

Woensdag 8 januari - 14 uur

www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie