‘Adèle’, theaterpareltje van Paul Groot en Sanne Wallis de Vries in De Meerse

21 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Deze “sublieme ode aan theaterfenomeen Adèle” (AD) is dé theaterhit van 2013. Pers en publiek zijn razend enthousiast over dit “prachtige eerbetoon” (De Telegraaf) aan één van de grootste theaterpersoonlijkheden van Nederland. Adèle Bloemendaal - theatermaakster van het zuiverste bloed. In haar werk was ze zowel sophisticated als ordinair. Een femme fatale én een lefgozer. Een eersteklas vakvrouw, maar niet een die zich de wet liet voorschrijven.

Zo iemand kun je in een theatervoorstelling niet door één actrice laten spelen. Dus spelen Sanne Wallis de Vries en Paul Groot samen in ‘Adèle’. Na de succesvolle tournee vorig seizoen doen zij opnieuw De Meerse aan. ‘Adèle’ is op donderdag 9 januari te zien in de grote zaal van De Meerse, aanvang: 20.15 uur.

Sanne Wallis de Vries en Paul Groot (bekend van o.a. Koefnoen) geven gezamenlijk hun visie op het fenomeen ‘Adèle Bloemendaal’, met sketches, liedjes, anekdotes, flarden geschiedenis, persoonlijke herinneringen én nieuwe verhalen. Kortom een mozaïek, waarin de vele kanten van deze ongrijpbare vrouw aan bod komen. Boeiend, ontroerend en bijzonder grappig. De muzikale leiding is in handen van Martin van Dijk, Adèle’s vaste pianist. Dit “theaterpareltje” (Metro) is “een belevenis voor zowel kenners van Bloemendaals werk als mensen die er te jong voor waren” (AD). Dus grijp nu je kans om deze met drie 5-sterren recensies bekroonde voorstelling te zien!

De Meerse grote zaal

Donderdag 9 januari - 20.15 uur

www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie