Nieuw theaterconcert van Wibi Soerjadi in De Meerse

21 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wibi Soerjadi zit al 32 jaar in het vak maar blijft zichzelf uitdagen door middel van nieuwe projecten. Seizoen 2013-2014 komt hij weer met een nieuw theaterprogramma. Met dit concert doet hij ook De Meerse aan.

Wibi Soerjadi weet met zijn indringende en beeldende pianospel een groot publiek te raken en weet als geen ander zowel kenners als minder ervaren luisteraars te imponeren met zijn fabelachtige pianotechniek. Dit maakt hem bij uitstek geschikt als vertolker van het grote romantische pianorepertoire van meesters als Liszt en Chopin. Zijn eigen composities en transcripties passen naadloos in de traditie die Franz Liszt twee eeuwen geleden begon met zijn soms bijna onspeelbare bewerkingen en fantasieën op bekende thema's uit die tijd.

Wibi Soerjadi staat op zondag 12 januari om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Op 20-jarige leeftijd behaalde Wibi Soerjadi als jongste student van het Sweelinck Conservatorium Amsterdam zijn master met het hoogst haalbare resultaat, een 10 met onderscheiding. Hij concerteerde wereldwijd en ontving vele gerenommeerde prijzen en onderscheidingen. In 2007 werd Wibi Soerjadi onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2010 ontving hij een Classic FM award uit handen van Pieter Buijs, de programmadirecteur van Classic FM, voor zijn bijzondere bijdrage aan het toegankelijk maken van klassieke muziek voor een breed publiek. Ter ere van zijn 30-jarig jubileum speelde Wibi Soerjadi op 27 januari 2011 in de legendarische grote zaal van Carnegie Hall in New York. Hij ontving daar vijfmaal een staande ovatie, een meer dan bijzonder gegeven in New York.

Dagblad Trouw over Wibi Soerjadi: "Soerjadi is een vakman.. ". "Hij speelde gaaf, met grote precisie, helder en geciseleerd". Naar aanleiding van zijn twintigjarig Concertgebouw jubileum schreef de NRC "Het publiek verliet de zaal in een euforie waarvan menig pianist slechts kan dromen".

De Meerse grote zaal

Zondag 12 januari - 20.15 uur

www.demeerse.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie