Verfilming boek 'Het Diner' te zien in het Oude Raadhuis

Nieuws

HOOFDDORP - De film 'Het Diner' vertelt het verhaal over een ziekelijke symbiose tussen ouders en kinderen. Ben je als ouder wel in staat om kritisch te blijven, zelfs wanneer je kind iets verschrikkelijks doet? Twee echtparen gaan een avond uit eten. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Syrië, vakantieplannen et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen.

'Het Diner' is op zondag 5 januari om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

"Serge weet iets, anders zou hij niet gereserveerd hebben in dit veel te chique restaurant. Babette weet ook iets, anders zou ze niet huilen. Als ze beiden maar niks tegen Claire zeggen, want die weet niks. En Paul.. Paul weet alles." De broers Serge Lohman (Daan Schuurmans), een politicus in de race voor het premierschap en Paul (Jacob Derwig), een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman, gaan met hun vrouwen Babette (Kim van Kooten) en Claire (Thekla Reuten) uit eten. Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat en hoever ga je als ouder om je kind te beschermen? De gelijknamige roman van Herman Koch waar de film op gebaseerd is, is wereldwijd een bestseller en won onder andere de NS Publieksprijs. Menno Mayes maakt met 'Het Diner' zijn regiedebuut.

De pers over 'Het Diner': "Humoristische en donkere zedenschets van de moderne tijd." (Volkskrant). "Derwig en Reuten (…) laten zien dat ze de beste filmacteurs van Nederland zijn".

Het Oude Raadhuis

Zondag 5 januari - 20 uur

www.demeerse.com.

advertentie
advertentie