Van Groningen KIOS behaalt fraaie overwinning

22 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Van Groningen KIOS versloeg, na een prachtige wedstrijd, met veel fysieke duels, het Rijnburgse Madjoe met 17 - 14. Met inmiddels drie overwinningen op rij kunnen de Vennepers zich nu richten op de tweede plaats, die recht geeft op een promotiewedstrijd.

In de eerste helft moest er nog drie keer een achterstand van drie punten weggewerkt worden. Respectievelijk 1 - 4, 3 - 6 en 4 - 7. In de laatste 7 minuten scoorde Van Groningen KIOS 4x mede door o.a. twee fraaie treffers van de kwikzilverachtige Remco Wullems.

Halverwege de tweede helft stond het 10 - 11, maar in het laatste Venneps kwartiertje werd de overwinning veilig gesteld. Max Blom scoorde de gelijkmaker en via 13 - 12 werd het beslissende gat geslagen door Shelley Kool, Tamara Haagsma en Perry Kool. Uiteindelijk werd het dan 17 - 14.

Een prachtig resultaat voor coach Gerben Donker, die er in geslaagd is om, mede dankzij zeer gerichte trainingen een zeer fit en homogeen team in het veld te krijgen.

De zaalcompetitie wordt hervat op zaterdag 11 januari als KIOS Fortissimo op bezoek krijgt.

GKV leidt in 3E met 14 punten uit 7 wedstrijden, KIOS staat vierde met 8 uit 7.