'Parkeeroverlast op Meidoornweg Badhoevedorp'

23 december 2013 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Meerdere bewoners van de Meidoornweg in Badhoevedorp hebben geklaagd over parkeeroverlast aan een kant van de straat. Fractievoorzitter Hans Spijker van Een Haarlemmermeer vroeg donderdag tijdens het Vragenuur in de gemeenteraad of er voor die kant geen parkeerverbod kan worden ingesteld.

Volgens Spijker is de overlast het grootst op maandag, woensdag en zaterdag als een bedrijf aan de Meidoornweg veel auto's trekt. Doordat er dan aan de linkerkant veel auto's geparkeerd staan, is het uitzicht aan de andere kant van de weg slecht. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, omdat er op de Meidoornweg flink hard wordt gereden, aldus het raadslid.

Wethouder Jeroen Nobel vond een parkeerverbod langs een kant van de Meidoornweg geen goed idee. Volgens hem is de weg breed genoeg om aan twee kanten te parkeren. Bovendien moeten automobilisten toch hun auto kwijt en zetten ze die dan ongetwijfeld in andere straten, aldus de wethouder.

Volgens Nobel zijn er wel meldingen dat er geregeld op de hoeken van de weg worden geparkeerd en dat zorgt voor gevaar. Het is de bedoeling dat de politie er extra op gaat controleren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie