Jaar van de Sport begint op 4 januari

24 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - 2014 wordt voor de gemeente Haarlemmermeer 'het Jaar van de Sport'. Officieel start dit sportieve jaar op 4 januari met diverse activiteiten op en rond de ijsbaan op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Na de 'kick off' volgt meteen een demonstratiewedstrijd van het Nederlands IJshockeyteam. De officiële kick off is een gezamenlijke actie van wethouder Sport, Adam Elzakalai en sportambassadeur Serdar Gözübüyük.

De kick off van het Jaar van de Sport wordt omlijst met de uitreiking van de derde editie van Sport & Life magazine door uitgever Marnix Bakker aan de wethouder. Daarbij krijgen de eerste 50 kinderen, die komen kijken bij de ijshockeydemo, een gratis toegangsbewijs voor de schaatsbaan en een 'Drink-Water-bidon' van JOGG*. De toegangskaarten worden door Winterland ter beschikking gesteld. Het schaatsen kan dan na 12.30 uur op dezelfde dag.

De afgelopen weken is op de ijsbaan op de dinsdagavond gestreden om de Ice Master cup van Haarlemmermeer. Dit zijn bedrijventeams uit Hoofddorp die tegen elkaar gestreden hebben. De winnaar van deze cup speelt op deze dag een wedstrijd tegen het Nederlandse team.

Het Nederlandse IJshockeyteam stelt een gesigneerd shirt beschikbaar voor de winnaar van de twitteractie over het Jaar van de Sport. Via twitter kunnen mensen kenbaar maken waarom 2014 het Jaar van de Sport moet zijn. In relatie tot de 3 thema's: sport, bewegen en gezond eten & drinken. Wethouder Sport, Adam Elzakalai, overhandigt het shirt aan de winnaar van de twitteractie.

Het officiële programma begint om 10 uur bij Hoofddorp Winterland. Op het programa staan tevens onder meer een demonstratiewedstrijd tussen spelers van het Nederlandse team 3 tegen 3, een clinic met uitleg over IJshockey, de wedstrijd van het Nederlands team tegen winnaars Ice Master Cup en penalty schieten voor sponsoren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie