Meer Jazz Café’s Nieuwjaarsspecial

30 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Jazz vocalist Ronald Douglas opent het nieuw Meer Jazz jaar op zondag 5 januari tijdens de gratis toegankelijke Meer Jazz Nieuwjaarsspecial. In de hotel-restaurant De Beurs, Kruisweg 1007, staat Ronald Dougles met zijn swingende band bestaande uit Harrie Happel (piano), Hans Mantel (bas) en Joost van Schaik (drums) van 15.30 tot 18.30 op het podium.

Ronald Douglas behoort tot de top Jazz zangers en loopt al heel wat jaren mee in de jazzwereld en is inmiddels bekend in binnen- en buitenland. Een allround zanger die een beetje doet denken aan Frank Sinatra, Mel Tormé en Tony Bennett. Het maakt niet uit wat hij zingt, het swingt altijd!

Hij was 28 toen hij in Hilversum aan het conservatorium een Jazz zangstudie begon, Hij kreeg daar gedurende 5 jaar les van Deborah Brown. Zij leerde hem wat hij als jazz zanger moest weten en kunnen, en steunde hem bij zijn eerste stappen in de professionele jazz scene.

Tijdens zijn studie trad hij al op met klinkende namen zoals Ferdinand Povel (sax), Ack van Rooijen (trompet), Rob van Bavel (piano), Herman Schoonderwalt (sax en klarinet), John Engels (slagwerk) en vele anderen. In 1993 studeerde hij af, maar zijn carrière was toen al een feit. Ronald is winnaar van diverse jazz awards in Nederland, Polen en de VS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie