Meerlive komt met extra wintereditie

8 januari 2015 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Meerlive, het jaarlijks gratis terugkerend muziekfeest tijdens de warme zomermaanden, krijgt er een wintereditie bij. Dit deels betaalde extra muziekfeest vindt plaats op 20, 21 en 22 maart op een wel heel bijzondere locatie: het honkbalveld in Park 21. De titel: Bye Bye Wintereditie.

Het muziekfeest stond aanvankelijk gepland voor februari, maar dat bleek wel heel erg kort dag, laat organisator Martin Langeveld weten. "Dan zou er gewoon te weinig tijd zijn voor het boeken van artiesten en het regelen van de kaartverkoop. Toen bleek dat Wolter Kroes wel kon in maart, hebben we besloten het geheel te verplaatsen naar dat tijdstip."

Het werden drie dagen in maart, de 20e, de 21e en de 22e. "En precies in die dagen gaan we van de winter naar de lente. Dus werd het Bye Bye Wintertijd. Een prachtige titel toch?" Wie er naast Wolter Kroes nog meer gecontracteerd wordt, weet hij nog niet. Wel dat het een andersoortig evenement wordt dan de zomereditie. Zoal kleinschaliger, want er is op de vrijdag en zaterdag ruimte voor maximaal 1.000 bezoekers.

"Het wordt wel klein, maar ook heel fijn", aldus de man die in het honkbalstadion verantwoordelijk is voor de horeca en evenementen. "Het stadion heeft toch een beetje de vorm van een amfitheater en daar gaan we optimaal gebruik van maken. Het podium komt op de slagplaats, het publiek kan kiezen uit zittend luisteren vanuit de stoelen, de overdekte omloop of een plaatsje binnen. Samen met Wolter hebben we naar de akoestiek gekeken en dat wordt prima geregeld. Dit wordt echt heel mooi." Het evenement is verdeeld over drie dagen. Op vrijdag en zaterdag van 20 tot 1.00 uur, op zondag is het feest van 14 tot 19 uur. Kaarten voor vrijdag en zaterdag kosten 10 euro, de zondag (met voornamelijk Nederlandstalige muziek) wordt gratis toegang. Kaarten bestellen kan via de site van Meerlive en via facebook.

"Het muziekevenement heeft een dubbel doel: zorgen voor een muzikaal evenement met bijzondere muziek op een bijzondere locatie en mensen die anders niet zo snel naar een honkbalstadion gaan, laten zien wat voor een prachtige locatie dit is. Prima bereikbaar, veel zitruimte, prima faciliteiten, een aanwinst voor sportief Haarlemmermeer in het algemeen en honkballend Hoofddorp in het bijzonder. Dus wees er snel bij, want het aantal kaarten is beperkt."

Voor meer informatie over tijden en artiesten zie www.meerlive.nl en de bijbehorende facebookpagina. Meerlive zomereditie staat gepland voor 20-23 augustus.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie