Een betoverend muzikaal meesterwerk in Het Oude Raadhuis

6 februari 2015 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Groots en Meeslepend is het nieuwe Haarlemse muziektheatergezelschap van Steef de Jong en Ina Veen. De naam is ontleend aan de eerste productie die ze samen maakten bij de Firma Rieks Swarte: 'Groots en meeslepend wil ik leven'. Groots en Meeslepend is een offensief gestart om de verloren gewaande operette nieuw leven in te blazen. Door alle facetten van dit oude genre te combineren met nieuwe liedjes, humor en veel verbeelding wordt deze vorm van muziektheater weer aantrekkelijk gemaakt voor het publiek. Dit seizoen brengt het gezelschap 'Ludwig'. Deze koning van Beieren was het neefje van keizerin Sisi. 'Ludwig' is te zien op vrijdag 20 februari om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Koning Ludwig is vandaag de dag vooral bekend vanwege zijn krankzinnige bouwwerk Neuschwanstein waar Walt Disney zijn sprookjeskasteel op baseerde. Ludwig was een koning die leefde voor de kunst. Hij geloofde er heilig in dat kunst vrede en geluk kon brengen onder zijn volk. Voor zijn legers kocht hij dan ook geen geweren, maar instrumenten, zodat ze de vijand met muziek te lijf konden gaan. Toch is hij zelf nooit gelukkig geworden en verdronk hij op 41 jarige leeftijd op mysterieuze wijze in de Starnberger See.

De voorstelling 'Ludwig' won in zomerseizoen De Mus, de prijs voor de beste theatervoorstelling op de Parade. De pers over de voorstelling: "Briljant. Het is een groot woord voor zo'n kleine voorstelling. Maar je kunt er bijna niet omheen. Met minimale middelen, karton en projecties van oude foto's, brengt de Haarlemse theatermaker Steef de Jong een heel tijdperk tot leven" (Scènes). "Steef de jong gaf eerder blijk van zijn grote talent en pakt opnieuw uit, nu met een operateske en tragische geschiedenisles. Hij is veelzijdig: ook in de fantasierijke vormgeving paart hij eenvoud aan vindingrijkheid" (Haarlems Dagblad).

Het Oude Raadhuis

Vrijdag 20 februari - 20.30 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie