Folk, country, gospel en akoestische rock in De Meerse

6 februari 2015 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Een podium vol gelouterde muzikanten die alles uit de kast halen in een opzwepende, aanstekelijke mix van folk, country, gospel en akoestische rock. Dat is JP & the Seeger Session Band. De band is geïnspireerd door Bruce 'The Boss' Springsteen en diens Seeger Sessions. Het concert is een eerbetoon aan legende Pete Seeger waarmee Springsteen nog een aantal jaar geleden wereldwijd een legendarische serie optredens verzorgde. JP & The Seeger Session Band brengen dezelfde sfeer tot leven, in dezelfde spirit. Elk optreden van JP & The Seeger Session Band is een onweerstaanbare, enthousiaste uitnodiging aan een breed publiek tot meezingen, meebewegen, meeleven. Dat levert gegarandeerd een spectaculaire avond op. Stilzitten blijkt onmogelijk. JP & The Seeger Session Band is met 'The Crisis Cure Tour Part II' te zien op zaterdag 28 februari om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

De oorsprong van de vertolkte Amerikaanse traditionals ligt veelal in de crisisjaren voor de tweede wereldoorlog, maar ook de strijd van de Civil Rights Movement tegen de rassenongelijkheid in de Amerikaanse maatschappij is een bron van veel van de prachtige songs. De vrolijke muziek, de spectaculaire arrangementen en de vaak humoristische teksten vormen soms een schril contrast met de indringende beelden. Begrijpelijk, want muziek was, en is nog steeds een prachtig medicijn tegen de wrange werkelijkheid van alle dag. Maar soms is muziek minder lijdzaam en zet het aan tot protest. De rol van Folk legende Pete Seeger, als grondlegger van het muzikale protest, wordt nadrukkelijk in het concert belicht. Ook swingende Gospels, blakend van geloof en hoop op betere tijden, spelen een voorname rol in de show.

JP & The Seeger Session Band bestaat uit 15 muzikanten, te weten: Jan Piet de Klerk, Joyce Swart, Lonneke de Klerk, Lindy de Jong, Marieke Brokamp, Monty van Belzen, Peter Wessel, Bas Riedé, Sipko Nobel, Wim Beun, Matthijs Sturm, Hans Notebaart, Cor de Jonge, Eelco van Velzen en Patrick Witberg.

De Meerse grote zaal

Zaterdag 28 februari - 20.15 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie