Huis van de week: Een bijzondere poortwoning

Nieuws

HOOFDDORP Het Huis van de Week staat op het zeer gewilde eiland 2 in de wijk Floriande, aan Westerschelde 11 in Hoofddorp. Het is een uitgebouwde poortwoning; echt een huis voor een groot gezin, want er zijn maar liefst 5 slaapkamers! Dit Floriande eiland is autoluw en kenmerkt zich door de typische jaren-30 bouwstijl met een dorpsplein en kademuren. Het ziet er uit als een heus vestingstadje.

Mildred en Rinus zijn de eerste eigenaren. "Oorspronkelijk komen wij uit Haarlem", vertelt Mildred. "We woonden vlakbij de binnenstad, in de Leidsebuurt. Prima als je samen bent, maar het was niet direct een omgeving om kinderen op te laten groeien. Toch waren we niet bezig met een ander huis. Eigenlijk door een typefoutje zijn we hier terecht gekomen. Rinus wilde kaartjes kopen voor de Floriade, de internationale tuinbouwtentoonstelling, maar hij typte per ongeluk Floriande in en kwam op de website van de bouwer van deze huizen terecht. Ik op mijn beurt had een advertentie zien staan en ik vond het wel hele leuke huizen. Onafhankelijk van elkaar zijn we voor hetzelfde huis gevallen! Toen wij gingen kijken was een groot deel al verkocht. Maar dit huis nog niet. Zo kregen alle vier de kinderen een eigen kamer. De eerste drie jaar was wel even wennen. Er lag nog geen straat en de helft van het eiland moest nog gebouwd worden. Er was geen bus, er waren geen winkels. Maar dat is natuurlijk allemaal veranderd. Ons huis ligt op steenworp afstand van winkelcentrum Floriande. Hier kun je werkelijk voor al je boodschappen terecht. Er is alleen geen schoenenwinkel…. Maar er is ook een gezondheidscentrum, diverse speelvelden voor de kinderen, een aantal basisscholen en een kinderdagverblijf, het Haarlemmermeer Lyceum, een bibliotheek en sportcomplex Koning Willem-Alexander met turnhal en zwembaden. De Toolenburger Plas, recreatiegebied De Boseilanden en het Haarlemmermeerse Bos zijn op fietsafstand. Kortom, je hoeft je hier niet te vervelen."

Van de vijf slaapkamers is er wel één heel bijzonder: de poortkamer, die op een soort tussenverdieping is gelegen. Deze 'opkamer' is met 7 treetjes te bereiken en maar liefst 26 m2 groot. De badkamer is ook groot en voorzien van onder meer een hoekbad met whirlpool! Op de tweede verdieping is een 5e slaapkamer mogelijk. Hier is de opstelling voor de CV ketel en centrale afzuiginstallatie. Tevens zijn hier de wasmachine-/drogeraansluitingen. Terug naar de begane grond, de woonkamer. "Ook heerlijk groot", vertelt Mildred verder. "Wij hadden vroeger zelfs een biljart in de kamer staan. Het voordeel daarvan was dat alle vriendjes altijd bij ons over de vloer kwamen en wij konden vanaf de bank het allemaal prima in de gaten houden. Maar door de grootte van de woonkamer zijn er tal van mogelijkheden voor een zithoek en een eethoek. Via openslaande deuren kom je in de tuin. Ook lekker groot, zo'n 130 m2, met onder andere twee veranda's en een apart schuurtje met een buitenkeuken. De keuken binnen is ook fijn. Over de hele breedte van het huis en met heel veel kastjes en natuurlijk inbouwapparatuur. En er is net een nieuwe afwasmachine geplaatst. De CV ketel is ook nieuw en we laten de boel nog even schilderen. Deze huizen zijn traditioneel gebouwd en ook super zuinig. Er zit een energielabel A op. Het is gewoon een super leuk huis op een fijne plek. Maar twee van onze jongens zijn al het huis uit, dus het wordt wat groot. En Rinus heeft een droom: met een camper op pad……"

Voor meer informatie:

www.floriandemakelaars.nl

advertentie
advertentie