In alle vroegte banen zwemmen in openlucht

25 juni 2015 om 00:00 Nieuws

NIEUW -VENNEP De dagen zijn op z'n langst, de zon schijnt en de temperatuur is aangenaam. De zomer is de perfecte tijd om een duik te nemen in een buitenbad. En daar hoef je niet ver voor weg. Nieuw-Vennep heeft met SportPlaza de Estafette een mooi buitenbad en twee kinderbaden in de openlucht.

Op een zonovergoten dag is Koen Kappen (12) met zijn familie op de zonneweide grenzend aan het buitenbad te vinden. "Met de fiets ben ik er zo. Ons huis ligt 500 meter verderop. Lekker dichtbij dus. Vooral de duikplank is leuk. Ik heb zojuist ook gevoetbald. Genoeg ruimte. Ik zwem zowel binnen als buiten vandaag. Leuk om af te wisselen."

COOL De tweelingzussen Sanne en Tess Born (10) en hun vriendin Zara Mathiessen (10) zijn hier voor de eerste keer dit jaar zonder begeleiding van hun ouders. En dat vinden de meiden 'ontzettend cool'. Ze zijn hiernaartoe weggebracht en als ze naar huis willen, dan bellen ze en worden ze opgehaald. "Dit willen we vaker. We kunnen er goed duiken. En heel gezellig om met leeftijdsgenootjes in het water te spelen."

Het buitenbad van SportPlaza de Estafette is 1.10 tot 2 meter diep en heeft een lengte van 25 meter. In het weekend liggen er speelmatten in het water en mag er met ook met een bal gespeeld worden. Elke dag wordt er toezicht gehouden. De twee kinderbaden zijn 10 tot 50 cm diep. De een heeft een kleuterglijbaan en sproeier, de ander een douche. De temperatuur van het buitenbad is minimaal 21 graden.

SCHOON Natasja Aarts komt in het buitenbad met haar man en drie kinderen regelmatig zwemmen zodra het weer het toelaat. "Het heeft een fijn buitenbad. Het water is schoon en goed onderhouden. Verderop in de Toolenburgse Plas zwemmen vind ik toch minder fris. En de kinderen hebben liever een openluchtzwembad."

Maar er zijn ook Vennepers die het buitenbad van SportPlaza de Estafette trouw twee keer per week in alle vroegte bezoeken om banen te zwemmen. Een van de bezoekers van het eerste uur is Gilbert Bhagwandin (39). Op wisselende dagen neemt hij een duik in het buitenbad, meestal rond kwart voor 9 nadat hij zijn kinderen op school heeft afgezet. "Het is heerlijk ontspannend om zo de dag te beginnen. Ik zwem de gehele periode dat het buitenbad geopend is, vanaf april. Ook als het weer wat minder mooi is. Ja, dan is het soms even doorbijten. Ik doe fanatiek aan borstcrawl en dan krijg je het al snel warm. Ik blijf een uur, 120 banen borstcrawl en dan nog 2 banen uitzwemmen. Ik kom altijd alleen, maar de meeste mensen ken ik inmiddels."

TOEGANKELIJK Zes jaar al maakt Bhagwandin gebruik van het buitenbad. Hij zag op een dag een aantal zwemmers de borstcrawl doen en toen wilde hij dat ook. "Enkele instructeurs boden mij hun hulp aan. Zwemmen is voor mij dé manier om mijn conditie goed op peil te houden. En een goede conditie heb ik voor mijn werk als purser met veel tijdsverschillen wel nodig. Ik ben erg blij met het buitenbad. Er wordt ook moeite gedaan om een prettige sfeer te creëren en het is heel toegankelijk."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie