Spannende autorally voor goed doel

20 augustus 2015 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt op 20 september een spannende rally gereden in en rondom de Haarlemmermeer voor het goede doel. Iedereen in het bezit van een rijbewijs kan meedoen met elke auto. De opbrengst gaat naar Stichting Leergeld Haarlemmermeer.

JCI Haarlemmermeer organiseert de rally vanuit een maatschappelijk belang. De leden die aangesloten zijn - met name ondernemers, managers en vakprofessionals - vinden het belangrijk om zichzelf verder te ontwikkelen zodat ze hun omgeving kunnen verbeteren of iets kunnen betekenen voor hun medemens. Eerder ontwikkelde de organisatie onder andere ook Haarlemmermeer Culinair en was betrokken bij verschillende projecten voor een lokaal goed doel.

ROUTEBOEK De deelnemers worden ontvangen bij het landelijk gelegen restaurant Den Burgh in Hoofddorp. Er wordt met z'n tweeën in een auto gereden met een routeboek met verschillende onderdelen. Rally Commissie-voorzitter Remco van Staveren: "Het is een echte puzzelrit bestaande uit diverse onderdelen. De rit heeft een totale route tussen de 100 en 120 km lang."

GEHEIME LUNCH Hij vervolgt: "Tijdens de route die je stuurt langs mooie plekken zijn er stempelposten en worden er letters verzameld door de deelnemers. Onderweg lunch je bij een nu nog geheime, maar bijzondere locatie. De drie duo's die de meeste letters weten te verzamelen, ontvangen tijdens de afsluitende barbecue bij restaurant Den Burgh een prijs. Daarnaast is er een pechvogelprijs en een prijs voor de mooiste auto. De hoofdprijs is een weekend Berlijn voor twee personen."

LAAGDREMPELIG Deelnemen kan voor 165 euro per twee personen. De ontvangst, lunch en barbecue zijn inbegrepen. De rally wordt mogelijk gemaakt door een viertal hoofdsponsoren. Daarnaast zijn er ook verschillende sponsorpakketten waarvoor gekozen kan worden. Niet alleen bedrijven kunnen meedoen, ook anderen zijn van harte welkom. Van Staveren: "De rally krijgt een laagdrempelig karakter. We willen diversiteit in de auto's."

STICHTING LEERGELD Tijdens de barbecue waar uitvoerig gesproken zal worden over de rally, ontvangt een vertegenwoordiger van Stichting Leergeld Haarlemmermeer een cheque. Leergeld helpt schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar, van wie de ouders een beperkt inkomen hebben om ook mee te kunnen doen aan schoolactiviteiten en daarbuiten. "Te denken valt aan een schoolreisje, kamp of een sporttoernooi. Dit om te voorkomen dat deze kinderen in een sociaal isolement raken. Elk jaar kiezen we een nieuw doel. Vorig jaar hebben we geld ingezameld voor een speelruimte op de kinderafdeling van het Spaarne ziekenhuis," sluit Van Staveren af.

Ook meedoen? Inschrijven kan tot ongeveer een week van tevoren. www.jcirally.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie