Afzwemmen is leuk bij SportPlaza de Estafette

20 augustus 2015 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP Er zijn behoorlijk wat zwembaden in de omgeving waar een kind zijn zwemdiploma kan halen. Maar waarom buiten Nieuw-Vennep als je ook dichtbij huis kan blijven? SportPlaza de Estafette biedt zes dagen per week zwemlessen aan.

Sarah Franken (5) zwemt één keer per week op dinsdagmiddag in het zwembad van SportPlaza de Estafette. Haar moeder Paulien vertelt: "Ze is vorig jaar augustus begonnen. Onze zoon Jesse had hier ook al leren zwemmen en we waren zeer tevreden."

ZO VOORBIJ "Het is voor mij heel dichtbij, om de hoek bijna. Ik ga er uit school op de fiets met Sarah naartoe. Ik vind het een fijne plek. Ouders kunnen er gezellig wachten in de horeca-ruimte. Je kunt er wat lezen, televisie kijken en wat drinken. Die driekwartier zijn altijd zo voorbij. Als baby heeft Sarah ook aan peuterzwemmen meegedaan bij de Estafette. Ze kende het zwembad daardoor al goed en was al watervrij. Het gaat best vlot."

PLEZIER Franken is erg te spreken over de begeleiding tijdens de overgang van het ene bad naar het andere. "Een kind mag van tevoren altijd alvast een paar keer wennen als het er bijna aan toe is. Daardoor gaat het heel geleidelijk. Een keer in de zes weken kun je tijdens de kijkles een half uur lang alle onderdelen voorbij zien komen. Op het eind praat de instructeur de ouders bij over de voortgang. Via het leerlingvolgsysteem kun je zelf bijhouden hoe het gaat. Het wordt goed bijgewerkt en is duidelijk en prettig. Maar het belangrijkste is dat Sarah er plezier in heeft."

FEESTJE Ook Astrid Venema, moeder van de 6-jarige tweeling Eline en Femke en dochter Sanne is tevreden. Ik heb goede ervaringen met mijn oudste dochter bij de Estafette. Het is praktisch dat het dichtbij is. Mijn kinderen hebben watergevoel en ze gaan redelijk vlot door de badjes heen.

Sanne heeft in anderhalf jaar tijd haar A- en B-diploma gehaald en Eline en Femke zijn in september begonnen vorig jaar en hadden voor de zomervakantie hun diploma. Van het afzwemmen wordt iets bijzonders gemaakt. Het is echt een feestje."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie