Prachtige klassieke klanken van Trio Wassenaar

20 november 2016 om 00:00 Nieuws

Het Zondagmiddagpodium presenteert Trio Wassenaar op 27 november om 14.00 uur in Cultureel Centrum De Olm, Olmenlaan 141 in Zwanenburg.

Het trio stelt zich

Dit strijktrio (viool, altviool, cello) komt voort uit het 'Bach Collegium Wassenaar' dat verleden jaar is opgericht. Het trio Wassenaar bestaat uit: Esther den Boer, viool, István Szabo, altviool en Deka Wielenga, cello.

Jarenlange ervaring van de muzikanten

Esther den Boer werd al op jonge leeftijd gegrepen door haar passie voor het vioolspel. Zij is als concertmeester verbonden aan het Kamerorkest Touché in Rotterdam en heeft een uitgebreide lespraktijk in de omgeving. István Szabo is geboren in Boedapest. Hij ving zijn vioolstudie aan op zesjarige leeftijd en begon al snel hierna met het spelen op de altviool. In ons land was hij jarenlang als altviolist verbonden aan het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Daarnaast werk Szabo samen met verschillende kamerorkesten. Deka Wielenga maakte al jong deel uit van een strijktrio met twee van zijn broers. In de omgeving van Wassenaar gaf Wielenga, als cellosolist èn als deel van een strijkkwartet, veel concerten. Hij is nu lid van het 'Trio Wielenga', twee ?uiten en cello.

Mooie middag met klassieke klanken

Kortom dit professionele trio met jarenlange ervaring trakteert u vandaag op de werken van Bach, Haydn, Schubert en Van Beethoven.

Kaartverkoop en informatie

Kaarten à € 4.50, inclusief een kopje koffie of thee zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 - 5698873. Op dit nummer is ook een rit heen en terug met de Meertaxi te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie