Zondagmiddagpodium: Zanger Ernst de Corte met het programma 'Lied van mijn vader'

4 december 2016 om 00:00 Nieuws

Op zondag 11 december komt het Zondagmiddagpodium in dorpshuis De Kern, Lisserweg 1a in Weteringbrug met het programma 'Lied van mijn vader' door zanger Ernst de Corte en pianist Guus Westdorp. Aanvang 14.00 uur.

Mooie liedjes van Jules de Corte

Samen met pianist Guus Westdorp reist zanger Ernst de Corte langs de Nederlandse theaters met de voorstelling 'Lied van mijn vader'. Hierin zingt hij liedjes van zijn blinde vader, Jules de Corte. 'Want', zegt hij, 'die liedjes zijn te mooi om niet meer gehoord te worden. Het zingen roept bij hem veel persoonlijke herinneringen op. 'Hiermee geef ik inkijk in het leven van mijn vader en in mijn relatie met hem.'

Soms wrang, maar altijd spits

De in 1996 overleden Jules de Corte was een productieve componist, er zijn meer dan 3000 opnames en Ernst heeft daaruit een selectie gemaakt. De teksten zijn goed doordacht, soms wrang en cynisch, maatschappijkritisch en beschouwend, maar altijd heel spits en de pianobelgeleiding is goed gecomponeerd.

Ernst de Corte heeft zich als gitarist breed ontwikkeld en is een goede zanger. Zijn stem lijkt veel op die van zijn vader. Pianist Guus Westdorp is een gouden begeleider en deelt met Ernst zijn passie voor het Nederlandse Lied.

Kaarten

De toegangsprijs is € 4,50, inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn zolang de voorraad strekt vanaf 13.30 uur verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 0 5698873. Dan is ook vervoer met de Meertaxi te reserveren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie