Mixed emotions

22 december 2016 om 00:00 Nieuws

Op de radio trekt het circus rond de Top 2000 zich alweer in volle gang. Ik ben een groot muziekliefhebber, op enkele haatnummers na. Aan het einde van zo'n jaar maak ik voor mezelf altijd de balans op - wat voor popjaar is het geweest?

Verreweg het beroerdste popjaar dat ik ooit heb moeten afsluiten was 1988, het jaar van Nothing's gonna change my love for you van Glenn Medeiros, I've had the time of my life van Bill Medley & Jennifer Warnes en Get outta my dreams get into my car van Billy Ocean. Daar staat tegenover dat 1988 wél een heel goed voetbaljaar was - dat dan weer wel.

Mijn meest gedraaide playlist van 2016 draagt de veelzeggende titel: 'de oudjes doen het nog best'. Onder meer Paul Simon, The Rolling Stones, David Bowie en Leonard Cohen staan erop. Met name de laatste twee leverden hartverscheurend mooie nummers af dit jaar. Wie naar hun muziek luistert, waant zich in een voorportaal van het hiernamaals. Daar staat tegenover dat we zonder beide mannen verder moeten - dat dan weer wel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie