Vocale muziek uit Spanje en Zuid-Amerika van ensemble Corde Vocali

Nieuws

Het Zondagmiddagpodium presenteert op 8 januari om 14.00 uur ensemble Corde Vocali met vocale muziek uit Spanje en Zuid-Amerika in Dorpshuis De Reede, Schouwstraat 14 in Rijsenhout.

Gedicht 'Ojos claros, serenos' op drie manieren

Vocale muziek uit Spanje en Zuid-Amerika van ensemble Corde Vocali

Centraal in de muziek staat het gedicht 'Ojos claros, serenos' (O, heldere ogen). Dit wordt drie keer ten gehore gebracht, omdat het door drie verschillende componisten getoonzet is. Verder karakteristieke en swingende Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek van o.a. Fernandez, Guerrero en Tedesco.

Krachtige, swingende muziek

Corde Vocali is een ensemble van 13 enthousiaste en ervaren zangers, zij brengen voornamelijk a capella muziek ten gehore. Hierbij wordt geen stijl of tijdvak geschuwd, concerten uit de afgelopen negen jaar illustreren dit. Zo zijn er concerten geweest met Spaanse barokmuziek, Close Harmony, Romantisch Frans repertoire, oude muziek van o.a. Hildegard von Bingen en de Leidse Koorboeken. Deze concerten stonden onder begeleiding van verschillende dirigenten afhankelijk van het gekozen repertoire. Zo is er samengewerkt met Fons Ziekman, Jeroen Spitteler, Fokko Oldenhuis, Martine des Tombe, Sarah Barrett, Pepijn Lagerwey, Eric Jan Joosse en Peter de Groot.

Kaartverkoop en informatie

Kaarten à € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 - 5698873. Op dit nummer is ook een rit heen en terug met de RegioRijder te bestellen.

advertentie
advertentie