Jazzviering 'Binnenste buiten' op zondag 11 juni

30 mei 2017 om 00:00 Nieuws

Op 11 juni is er om 11.00 uur voor de zevende keer een jazzviering in De Meerse in het kader van het Jazz-festival in Hoofddorp. Het thema van deze oecumenische viering is 'Binnenste buiten'. Het Pinksterfeest van een week ervoor klinkt hierin nog een klein beetje door als het feest dat mensen 'binnenste buiten' keert en mensen vaak ook daadwerkelijk naar buiten drijft, de natuur in of naar de ander toe. Muziek is de kunstvorm die - meer nog dan literatuur of beeldende kunst - het vermogen bezit om direct

van buitenaf bij mensen 'binnen te komen'. Dat willen we in deze viering ervaren en erover nadenken n.a.v. het verhaal van koning David die voor de ark van het verbond uit danst in 2 Samuël 6. Hij is in extase, buiten zichzelf, ook al komt hem dit op kritiek te staan. De Gye Nyame Choral Singers, die aan de bakermat van deze reeks vieringen stonden, verzorgen voor de derde keer de muziek. Ook zij verstaan de kunst om met hun muziek mensen binnenste buiten te keren.

Welkom! De toegang is gratis.

Er zal een collecte worden gehouden voor Haarlemmermeer in actie voor ziekenhuis in Cebu. Dit jaar bestaat de vriendschapsband Haarlemmermeer - Cebu 25 jaar. In 2013 werd Cebu getroffen door een zware aardbeving, waarbij het ziekenhuis is ingestort. Sindsdien is er een groot tekort aan materialen als verband, pleisters etc, maar ook aan medische apparatuur. Onlangs is door vriendschapsband Haarlemmermeer - Cebu een actie opgezet om het ziekenhuis te steunen. En bedrijf heeft aangeboden om materialen en apparatuur (o.a. gedoneerd door het Spaarne Gasthuis) te vervoeren naar Cebu. Er is ook geld nodig om medische apparatuur aan te schaffen. De collecte in deze jazzviering is bestemd voor het Cebu City Medical Center.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie