Op zoek naar familie? Het Rode Kruis Kennemerland helpt!

14 december 2017 om 00:00 Nieuws

In verschillende filmhuizen in Noord-Holland kun je deze maand genieten van een film en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan 3FM Serious Request. Serious Request heeft dit jaar als thema het herenigen van families. Jaarlijks raken miljoenen familieleden elkaar kwijt door een conflict, een natuurramp, migratie of een andere noodsituatie. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste familieleden op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Conscious Cinema

De films die geselecteerd zijn voor Conscious Cinema hebben een boodschap die verbonden is met het thema van Serious Request 2017. De filmavonden vinden plaats in diverse filmhuizen en culturele instellingen in Noord-Holland. Informatie over de locaties en de specifieke programmering per filmavond is te vinden op www.kominactie.3fm.nl/conscious-cinema (en onderaan persbericht). Door de filmavond te bezoeken, draag je automatisch bij aan de actie van 3FM en het Rode Kruis.

Tracingteam Kennemerland

Het Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar en hiervan zijn zij al 25 jaar actief bezig met het opsporen van en contactherstel met familieleden. Het Rode Kruis Kennemerland heeft sinds één jaar een eigen Tracingteam. In de omgeving Kennemerland en in Zaanstreek Waterland kun je nu direct een aanvraag doen bij district Kennemerland. Zij gaan dan op zoek naar de vermiste familieleden. Het team bestaat uit vijf leden die speciaal zijn opgeleid om mensen die hun familie kwijt zijn te begeleiden. Inmiddels is het Tracingteam Kennemerland bezig met diverse aanvragen.

Hoe gaat tracing in zijn werk?

Als iemand een familielid zoekt kan er een aanvraag worden ingediend bij het Rode Kruis Kennemerland en volgt er een intakegesprek. In zo'n gesprek stelt het Tracingteam vragen over de datum en de omstandigheden van het contact verlies. Vervolgens wordt het verzoek doorgestuurd naar het Rode Kruis in het land waar het familielid vermist wordt. Lokale Rode Kruis-hulpverleners gaan op zoek naar de vermiste familieleden. Dit kan met de fiets, met de auto of door middel van het ophangen van posters. Behalve de opsporing, zorgt het Rode Kruis er ook voor dat families weer met elkaar in contact komen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een telefoongesprek, maar als dat niet mogelijk is, kunnen vrijwilligers een zelf geschreven bericht persoonlijk bezorgen: de Red Cross Message.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie