DSOV wint derby

1 februari 2018 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP DSOV won de uitwedstrijd tegen Pancratius met 1-3.  En dat was een knap resultaat van de koploper, want de thuisploeg had dit seizoen thuis nog niet verloren.

Pancratius zal ongetwijfeld vooraf zeer gemotiveerd zijn geweest. Op de eerste wedstrijddag van dit seizoen was er met 4-0 van DSOV verloren.

In de openingsfase werd de koploper dan ook behoorlijk onder druk gezet. In de 23e minuut kon Ruben Karelse 0-1 scoren. Het zou tevens de ruststand blijven. In de tweede helft bleef het publiek naar een aantrekkelijk duel kijken. Na een goede actie kon Sander Claassen 0-2 scoren.  Na 66 minuten bracht Bas Peil de spanning terug door 1-2 te maken.

DSOV hield daarna stand en dat kwam mede door hard werken. Zes minuten voor tijd kon Bianco Carolina de wedstrijd definitief beslissen. Trainer Bart Jansen : ''Het is goed dat we hebben gewonnen, want onze concurrenten wisten ook drie punten te pakken. We lieten een goede indruk achter en blijven aan kop staan."