'Het onzichtbare gezicht van surrealisme'

18 februari 2018 om 00:00 Nieuws

In Galerie Kunst 2001 vindt van vrijdag 23 februari tot en met maandag 2 april (2e Paasdag) 2018 een solo-expositie plaats van Rudy Baeten, waarin hij surrealistische schilderijen en beelden laat zien. De tentoonstelling is te zien in het Dorpshuis van Badhoevedorp en wordt geopend op zondag 25 februari om 16.00 uur.

Rudy Baeten (1957) volgde zijn opleiding aan de kunstacademie Sint Lukas te Brussel en studeerde er af als reclameontwerper. De liefde voor de kunst is steeds aanwezig geweest. Schilderen en beelden maken is voor hem een passie. Surrealisme geniet de voorkeur, zowel in zijn schilderijen als in zijn beelden.

Met het surrealisme toont Rudy Baeten het gezicht van wat geen gezicht heeft. Zijn schilderijen suggereren emoties, verlangens en dreiging waarbij hij het onderbewuste bijna fabelachtig portretteert in een oneindig perspectief. Alles lijkt aarzelend, maar gebeurt in bewegingen die de kijkers waarnemen. De triviale thema's beogen meer dan men vermoedt. Er is het raden naar afkomst, aanwezigheid en bestemming van irreële en onverwachte situaties in een verstilde wereld. Elementen, die op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen hebben staan los en afzonderlijk, maar zijn toch onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rudy Baeten stimuleert subtiel de toeschouwer tot het overschrijden van de grenzen tussen werkelijkheid en fantasie.

De schilderijen en beelden zijn een bron van inspiratie voor poëten. De Belgische dichteres Marleen De Smet en de Nederlandse schrijfster Elly-Ann van Luxemburg schreven meerdere gedichten bij de werken van Baeten. Hun poëzie onderstreept het surreële en mysterieuze van Bartens werk. De gedichten zijn te lezen op de website www.belart.be.

De Galerie is geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op 2e Paasdag, of op afspraak.

Meer informatie over de expositie en Galerie Kunst 2001 is te vinden op de website www.galeriekunst2001.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie