Voormalig hotel Crowne Plaza wordt komende vijf jaar asielzoekerscentrum

19 november 2022 om 08:00 Overig Ton Dijkstra / BDU
Het Crowne Plaza staat al enige tijd leeg.
Het Crowne Plaza staat al enige tijd leeg.

HOOFDDORP Het voormalige Crowne Plaza-hotel moet de komende vijf jaar een opvangplek voor honderden asielzoekers en statushouders worden. De gemeente heeft het pand aangekocht. Het voormalige hotel aan de Planeetbaan, in de buurt van station Hoofddorp, heeft 264 kamers. De gemeente Haarlemmermeer wil het hotel aankopen en er wordt nog een overeenkomst gesloten met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). 

Burgemeester Schuurmans benadrukt dat de gemeente Haarlemmermeer de afgelopen periode al zoveel mogelijk gehoor heeft gegeven aan de hulpvraag vanuit Ter Apel. “Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers is overvol. In de afgelopen periode hebben wij als gemeente zo’n 600 à 700 asielzoekers, waarvan 300 kinderen, kunnen opvangen in hotels..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 8 uur geleden ‘We zijn echt gezegend met deze plek’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 4 dec, 09:00 In De Herbergier is wonen en leven als thuis
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 4 dec, 09:00 Stemmen uit raad gaan op om opkoopbescherming af te zwakken
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 dec, 09:00 Plan voor opvang van vluchtelingen verwart gemeenteraad; waar gaat de ‘bonus’ van 2500 euro naartoe?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 dec, 10:07 Levensboom om stil te staan bij slachtoffers corona
PREMIUM
Afbeelding
Overig 1 dec, 11:30 Ook Haarlemmermeer stelt hoge eisen aan duurzaamheid catering

Mis niks, lees alles van de gemeente Haarlemmermeer!


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlemmermeer met HCnieuws.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van HCnieuws.nl lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook al het nieuws over de 31 kernen die Haarlemmermeer telt.