PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Hoofddorp

CRASH ’40-’45 op zoek naar versterking

Overig
Foto: Marina de Wit / BDU
31 jan 2023, 07:30
Peter Biermans (links), aspirant vrijwilliger samen met vrijwilligerscoördinator Herman van Golberdinge in het CRASH museum.
Peter Biermans (links), aspirant vrijwilliger samen met vrijwilligerscoördinator Herman van Golberdinge in het CRASH museum.
AALSMEERDERBRUG

Rondleidingen geven, klussen doen, historie onderzoeken, een bibliotheek opzetten, objecten identificeren of ICT beheren. Een greep uit de vele vrijwilligersfuncties die in de wervende campagne van het CRASH Luchtoorlogs- en Verzetsmuseum ’40-’45 voorbij kwamen. Het museum heeft grootse toekomstplannen en dat vraagt meer vrijwilligers. Tijdens de open dag konden aspirant vrijwilligers zaterdag een kijkje nemen in het pittoreske museum in het Fort bij Aalsmeer en vragen stellen aan taakverantwoordelijken.

De opening deed voorzitter Peter de Raaf. Waarom meer vrijwilligers? “Naast de renovatie van het museum is er onder het huidige bestand vergrijzing gaande, wil het museum meer dagen opengaan en natuurlijk voor bezoekers een interessante ervaring blijven bieden.” Ook werd de verwachting van nieuwe medewerkers uitgesproken, wat het museum biedt en..