Afbeelding
VLN Nieuws

Veel rookontwikkeling bij brand sloopwoning Zuleikha (+video)

4 maart 2024 om 19:50 Brand

HOOFDDORP In een leegstaande woning aan de IJweg, hoek Altenburg, is maandagavond rond 19.00 uur brand uitgebroken. De brandweer is massaal aanwezig. Bij de brand komt veel rook vandaag, ook zou er asbest vrijkomen. De brandweer heeft een groot water peleton opgeroepen om meer bluswagens terplaatse te krijgen. 

Rond 19.00 uur is er gezien dat twee jongens de boerderij verlieten.

De woning die de naam Zuleikha draagt, staat al geruime tijd leeg. Het pand stond er al redelijk vervallen bij, de ramen ingegooid en het dak was half ingestort. Vorig jaar zijn er meerdere pogingen gedaan om brand te stichten in de woning die ruimte moet maken voor nieuwbouw.

De Veiligheidsregio Kennemerland roept op om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten. Vele wegen rond de brand zijn afgesloten.

Eventuele brandresten die in de omgeving terecht zijn gekomen, zoals bijvoorbeeld op de nabijgelegen moestuin, kan met water worden afgespoeld. Direct naast het pand is asbestverdacht materiaal aangetroffen. Dit heeft zich niet verspreid buiten het perceel van het pand. Salvage zal samen met de gemeente zorg dragen voor onderzoek en afhandeling.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie