Afbeelding
Foto iStock

Twee tips om je producten nóg beter te vervoeren en te verpakken!

19 oktober 2023 om 10:24 Partnercontent

Waarschijnlijk heb je als ondernemer al een effectief en goed vervoer- en verpakkingsproces ingericht. Maar ook op dit gebied zijn er tegenwoordig ontwikkelingen, en dat is ook niet zo gek want er wordt meer online besteld dan ooit. En wat is het meest frustrerend bij het verzenden van goederen? Als je ze retour krijgt omdat ze niet onbeschadigd zijn aangekomen! Nu kan dat komen door lomp gedrag van de bezorger, maar het kan ook zijn dat het niet 100% goed verpakt was. En daarnaast hebben bezorgers vaak veel haast, dus dien je er ook rekening mee te houden dat ze af en toe het product iets te hard neer zetten. Voorkomen is immers beter dan genezen. Hoe je voorkomt dat je retourzendingen krijgt? Hierbij twee tips om je producten nóg beter te vervoeren en te verpakken.

1. Hoekprofielen

Waarschijnlijk heb je niet meteen een beeld bij het woord hoekprofielen, maar als je ziet wat het is begrijp je meteen dat dit een goed idee is bij het vervoeren van veel verschillende (vooral fragiele) goederen. Hoekprofielen vangen stoten op en voorkomen daarnaast ook nog dat producten gaan schuiven. Wat ook een bijkomend positief effect is, is dat hoekprofielen ervoor zorgen dat de omsnoeringsbanden de lading niet beschadigd. Dit gaat immers altijd extra stevig tegen de randen aan. Hoekprofielen zijn kartonnen opzetstukken, die je dus op de verschillende hoeken van je levering zet. Hierbij kun je denken aan randen van dozen op pallets. De hoekprofielen zijn flexibel, vangen schokken op en vervormen niet. Zodra je de hoekprofielen goed hebt bevestigd, kun je het zien als een soort kooi waar goederen niet meer uit kunnen ontsnappen! Hoekprofielen van Antalis zijn gemaakt van recyclebare grondstoffen en kun je ze vaker gebruiken, dit is duurzaam en goed voor de portemonnee!

2. Verpakkingspapier en -karton

Het klinkt logisch, maar het ene verpakkingspapier is natuurlijk het andere niet. Je hebt verschillende soorten, en daarnaast ook verschillen in kwaliteit. Kies de juiste!

Kraftpapier

Zo is er Kraftpapier, wat gemaakt is van houtpulp en wat bekend staat om sterkte, duurzaamheid en scheurvastheid. Om die reden wordt het vaak gebruikt als materiaal voor zakken, dozen en inpakpapier. Kraftpapier is daarom de keuze als je op zoek bent naar sterk en betrouwbaar verpakkingspapier.

Verpakkingspapier

Ook heb je papier qua verpakking wat ook wel opvulpapier wordt genoemd. Hiermee bescherm je echt breekbare artikelen. Het wordt veel gebruikt om een doos op te vullen, als de verpakking van het product wat erin zit (veel) te klein is voor de doos. Dit papier is goedkoper dan kraftpapier, maar is ook minder stevig om dat het enkel nodig is om op te vullen.

Zijdepapier

Als je echt fragiele producten wil versturen doe dat dan met zijdepapier, denk aan glas of keramiek. Zijdepapier is namelijk zeer zacht, en biedt zo een goede beschermlaag tegen krassen. Ook bevat dit papier geen chloor of zuren.

Natsterk papier

Dit is waterbestendig papier, oftwel natsterk. Het biedt een extra bescherming tegen vuil en vocht.

Technisch papier

En last but not least is er nog technisch papier, hier zijn ook weer vele onderverdelingen in zoals bijvoorbeeld antislippapier. Dit is echt papier op maat voor jouw product.

Verpakkingskarton

Dit is geen papier, maar karton om iets bijvoorbeeld af te dekken of om te fungeren als tussenlegger.

Gebruik het beste papier voor je producten, en maak gebruik van hoekprofielen. Zo vervoer en verpak je je producten nóg beter!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie