Afbeelding
Eric van Lieshout

Boerderij De Knip aan IJweg brandt volledig af

27 oktober 2019 om 18:09 Brand

NIEUW VENNEP De brandweer rukte vanmiddag even na vijf uur met spoed uit voor een brand in een vrijstaande boerderij aan de IJweg. De vlammen sloegen hier al snel door het dak en uiteindelijk stond het gehele pand in lichterlaaie. 

Volgens de brandweer kan de boerderij als volledig verloren worden beschouwd. Over de oorzaak kon een voorlichter van de brandweer nog niets zeggen. De brandweer verwacht dat het blussen nog enkele uren kan duren. Volgens de brandweer zijn er bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De brand zorgde voor een flinke rookontwikkeling en was in sommige delen van Hoofddorp goed te ruiken. In Graan voor Visch hingen zelfs flinke rookwolken.

De boerderij in kwestie staat al zestig jaar leeg. Begin dit jaar stond voor De Knip een klein bord met 'te koop'. De stolpboederij werd aangeboden voor de somma van 825.000 euro. Binnen enkele weken bleek deze te zijn verkocht. De redactie van deze krant mocht in die periode een kijkje nemen binnen in de boerderij. Lees hier het artikel

De nieuwe eigenaar zou de boerderij gedeeltelijk gaan slopen, zo was het plan. Alleen de balken zouden blijven staan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie