Afbeelding
LoboStudioHamburg (pixabay)

Voor 3 miljoen aan iPhones gestolen op bedrijventerrein Schiphol

28 juli 2020 om 09:47 Misdaad

SCHIPHOL Op een bedrijventerrein bij Schiphol is in maart een lading iPhones gestolen. De waarde van de ontvreemde vracht is 3 miljoen euro. Voor de diefstal is een 35-jarige man uit Polen aangehouden, zo heeft de Koninklijke Marechaussee dinsdag bekendgemaakt.

De aangehouden man is de chauffeur die de zending telefoons 14 maart meenam van het bedrijf. Hij is vrijgelaten, maar wordt nog wel verdacht. De recherche van de marechaussee vermoedt dat de dieven hulp kregen van een of meer personen van diverse bedrijven. Ook zijn er vermoedelijk vervalste vrachtdocumenten gebruikt. Onderzoek heeft uitgewezen dat er kort na de diefstal meerdere telefoons zijn geactiveerd in Nederland. Na de diefstal zijn de telefoons vermoedelijk in Edam uitgeladen of overgeladen.

Ladingdieven sloegen de afgelopen maanden twee keer eerder toe. Opsporing Verzocht besteedde onlangs aandacht aan de diefstal van 4400 Apple-smartwatches met een waarde van een half miljoen euro uit een loods op Schiphol-Oost. In de zomer van 2019 werd uit een loods voor 3 miljoen euro aan elektronica meegenomen.

Ook eerder gebeurde het al. In 2018 werd een vrachtwagen met daarin voor 5 miljoen euro aan laptops en elektronica gestolen. Vanaf een bedrijventerrein op Schiphol in 2016 werden 46 pallets met Apple-apparatuur ter waarde van ongeveer 7 miljoen euro ontvreemd.

LADINGDIEFSTALLEN De Marechaussee maakt zich zorgen om het aantal ladingdiefstallen en zet vol in op onderzoek. Met name omdat het vermoeden bestaat dat bij alle gevallen van binnenuit is geholpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie