Piet en Lies Zoeteman
Piet en Lies Zoeteman Annette Tol

Piet en Lies Zoeteman, 9 februari 2021, 60 jaar getrouwd

1 februari 2021 om 17:06 Mensen Deel je nieuws

Op dinsdag 9 februari 2021 is het dan zover, dan zijn Piet en Lies Zoeteman, de best wel bekende Hoofddorpers, 60 jaar getrouwd. Lies geboren in Amsterdam en Piet uit Lijnden hebben elkaar op een bijzondere manier ontmoet. De vader van Lies ontmoette de moeder van Piet, en beiden gezinnen kwamen bij elkaar in 1 huis te wonen. En toen Piet en Lies elkaar zagen was het liefde op het eerst gezicht. Al snel verlieten ze het huis en trouwden in 1961 en een paar jaar later in 1964 verhuisden ze van Haarlem naar de Watergraafsmeerstraat te Hoofddorp. Zo rond 1995 vanwege een renovatieproject verhuisden ze naar de Zoetermeerstraat in Hoofddorp waar ze het tot heden nog prima naar hun zin hebben. Ze hebben een dochter Gracia en zoon Sjaak en inmiddels 4 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Piet heeft ruim 40 jaar gewerkt als graficus bij Koning Drukkers te Hoofddorp, al die tijd met de fiets naar het werk samen met collega de Rijcke en Lies hield het kantoor van de Vlamboog BV heel wat jaren schoon samen met schoonzus Nel. Toen Piet op z’n 56e met de VUT mocht heeft hij zijn rijbewijs gehaald en konden Piet en Lies Nederland verder verkennen. 

Toen hun kinderen opgroeiden werden er altijd vakanties genoten in het toen Sporthuiscentrum, nu bekend als Centerparcs. En toen de kinderen het huis uitvlogen gingen Piet en Lies veel op vakantie naar Oostenrijk, maar ook vele weken naar Canada geweest onder anderen bij zus Annie en verder naar Griekenland, Duitsland, Spanje, Frankrijk en 3 jaar geleden nog naar Rome.

Ze zijn tientallen jaren bij de zwemvereniging de Watervrienden actief geweest, Lies gaf zwemles en Piet deed het drukwerk. Maar ook tig jaren actief bij de Sjoelclub Hoofddorp, Piet als secretaris en organiseren ze beiden ook sjoelen en klaverjassen voor de ouderen en zijn ze zelf ook heel actief aan het bridgen. Lies heeft meer dan 25 jaar elke week koffie geschonken in de Meerstede en ze heeft jarenlang bloemstukken gemaakt voor in de RK Kerk te Hoofddorp. Piet doet al ruim 30 jaren het drukwerk voor het info-blaadje van de kerk en heeft lang geholpen op het kerkhof aan de kruisweg te Hoofddorp. Zowel Lies als Piet zijn beiden onderscheiden met een medaille in de ridder van Oranje Nassau.

Nu zijn ze 9 februari dus precies 60 jaar getrouwd en nog steeds zo gelukkig; Ze helpen en verzorgen elkaar in goeie en slechte tijden en in deze vreselijke Coronatijd zijn ze helemaal op elkaar gewezen maar je hoort ze niet klagen.

Wat een prachtig stel, Piet en Lies

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie