vlnr: Geert van den Broek (RTC Hoofddorp), bewoner WV Burchtpoort,  Trudie Plomp (Stichting Fortza Velo), Pascal Raven (voorzitter RTC Hoofddorp)
vlnr: Geert van den Broek (RTC Hoofddorp), bewoner WV Burchtpoort, Trudie Plomp (Stichting Fortza Velo), Pascal Raven (voorzitter RTC Hoofddorp) WV Burchtpoort

Donatie voor WV Burchtpoort vanuit fietstocht Rondje stelling

25 januari 2021 om 17:37 Lokaal Deel je nieuws

De Hoofddorpse Rijwieltoerclub heeft zaterdag 23 januari een schenking  van 1.000 euro gedaan aan Woonvoorziening Burchtpoort die als Goed Doel aan de fietstocht Rondje Stelling  verbonden was. Door Coronabeperkingen komt de schenking weliswaar niet uit de editie die in 2020 gepland stond maar was opzij gelegd bij eerdere  fietstochten van de organiserende Stichting.

De cheque werd afgelopen week door Pascal Raven, voorzitter van RTC Hoofddorp, op gepaste afstand overhandigd aan een bewoner van Woonvoorziening Burchtpoort, een woongroep in Nieuw-Vennep voor mensen met een verstandelijke beperking.

De afgelopen jaren ontdekten rond achthonderd sportieve fietsers de oude forten van De Stelling van Amsterdam bij het fietsen van de toertocht Rondje Stelling, georganiseerd door Stichting Fortza Velo. Leden van RTC Hoofddorp, gezeteld nabij het nieuwe Fort Van Hoofddorp, hebben met veel enthousiasme hun  medewerking verleend aan de totstandkoming van de succesvolle sportieve tocht. De keuze om deze donatie aan een instelling van Ons Tweede Thuis in de nabijheid van Hoofddorp te schenken werd door een van de leden van de toerclub aangedragen.

Per deelnemer gaat jaarlijks twee euro naar een Goed Doel aangevuld met vrijwillige donaties, sponsoracties en activiteiten op de startlocaties. "Wij zijn  weer erg blij met de mooie opbrengst van Rondje Stelling en willen alle fietsers enorm bedanken. Mede hierdoor kunnen wij binnenkort een aangepaste fiets aanschaffen voor onze bewoners die goed zouden kunnen fietsen op een tandem of duofiets. De aanschaf van een aangepaste fiets paste tot op heden niet in ons budget en daar brengt deze donatie nu wel verandering in", vertelt Geert van de Broek, vrijwilliger bij Burchtpoort.  "Fietsen is belangrijk voor hun vitaliteit en haalt de bewoners uit hun isolement.’’

In 2019 organiseerde Stichting Fortza Velo, een samenwerkingsverband van verschillende wielerverenigingen waaronder RTC Hoofddorp, voor het laatst het Rondje Stelling. De toertocht staat dit jaar, na de Covid periode, wederom op het programma met een startmogelijkheid in Hoofddorp onder actieve begeleiding van leden van de ervaren toerclub RTC Hoofddorp.

Nadere informatie over de datum en de nieuwe startlocatie van het Rondje Stelling volgt via de media.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie