Spannende derby op zaterdagavond in Vijfhuizen!

9 december 2018 om 16:00 Sport/sport Deel je nieuws

Wat bedoeld was als een leuke gelegenheid om de enige eerste klasse derby in de Haarlemmermeer te laten spelen in een kerstavondsfeer viel bijna letterlijk en figuurlijk in het water.

Tijdens de warming up regende het aanzienlijk en de wind deed ook een duit in het zakje, maar tijdens de wedstrijd is verder geen druppel gevallen, gelukkig.

Beide teams kwamen in een beladen sfeer met begeleidend vuurwerk het veld op en het massaal aanwezige (ca. 500) publiek verheugde zich op een mooi duel. Hoofddorp trok meteen fel van leer met enkele gevaarlijke aanvallen via Kobina Plange en Revelino Vermeer, maar nog zonder resultaat. DSOV was even onder de indruk maar toch viel de eerste goal in Vijfhuizen’s voordeel.

Bij een aanval van DSOV schoot keeper Jan Ziere de bal, in een poging deze weg te werken, tegen Vince de Kwant op en de bal verdween met een vervelend boogje over de keeper in de goal, 1-0.

Kort daarna kopte Plange net naast de goal van DSOV na een strakke voorzet van Vermeer. Deze periode was Hoofddorp zeer dreigend en moest DSOV met man en macht een tweede tegentreffer voorkomen, ook na een ware scrimmage voor de goal na 18 min spelen.

De angst voor een tegengoal werd bewaarheid toen rechtsback Nayshel Marchena een hoge voorzet verkeerd wegkopte en de bal neerviel in het vijfmetergebied voor de voeten van Kobina Plange die met zo’n buitenkansje wel raad wist en de bal in de verre hoek binnentikte voor de 1-1.

Maar met de doeltreffendheid van DSOV was niets mis deze avond want bij de eerstvolgende aanval werd een voorzet niet goed weggewerkt door Hoofddorp en zag Bianco Carolina zijn kans schoon deze over de iets te ver uit zijn doel staande Ziere te koppen.

Bianco was meteen los en na een fraaie rush schoot hij een minuut later ook de 3-1 langs Jan Ziere.

Kortom, een 100% score op de mogelijkheden in de eerste helft voor DSOV, waar Hoofddorp voetballend iets beter voor de dag kwam.

In de tweede helft had Hoofddorp wat wisselingen toegepast en kwamen Sven Wierda en Lars van Rijn in de ploeg. Dit leidde al snel tot resultaat want Hoofddorp schoot uit de startblokken. In de 47e minuut schoot Mohamed Chih een bal prachtig in de kruising en twee minuten later belandde een kopbal uit een corner vanaf links op diezelfde kruising. DSOV was gewaarschuwd maar kon in deze fase niets anders doen dan te proberen de score beperkt te houden. Dat lukte maar half want vijf minuten later schoot Sven Wierda de gelijkmaker binnen, gevolgd door een goal van dezelfde speler twee minuten later toen een hoge vrije trap niet goed werd weggewerkt. Nog geen kwartier gespeeld in de tweede helft en een riante voorsprong was omgezet in een achterstand.

DSOV was even dizzy maar rechtte toch de rug en probeerde onder de druk vandaan te komen.

Dit lukte deels maar in de 70e min kreeg Jason Esseboom een prima kans toen de bal fraai teruggelegd werd op de rand van de zestien, hij kon de hoek uitzoeken maar zijn harde schot verdween over de ballenvanger op de Zijdewinde. Toch was dit blijkbaar een wake up call voor DSOV want nadat Levi van Nispen eerst nog een bal goed vrij speelde maar deze te zacht breed legde was het even later Bianco Carolina die zijn tegenstander knap uitspeelde en onzelfzuchtig de bal breed legde op van Nispen, die de bal uitsluitend nog in de lege goal hoefde te schuiven, 4-4.

DSOV had weer hoop de volle buit binnen te halen maar moest uitermate scherp blijven omdat ook Hoofddorp uit was op de volle winst.

Het spel ging op en neer totdat in de allerlaatste minuut Marchena nog een keer mee naar voren spurtte en onreglementair gestuit werd op het randje van het strafschopgebied, ten koste van een gele kaart.

Jason Esseboom was gemotiveerd zijn misser, eerder in de tweede helft, ongedaan te maken.

Zijn keiharde vrije trap verdween langs de muur maar Jan Ziere wist deze weg te werken. Erg jammer dat het de kort daarvoor ingevallen Daaf van den Boogaard niet lukte de terugspringende bal langs Ziere te werken.

Kort hierna vond de goed leidende scheidsrechter van Dokkum het mooi geweest en floot voor het einde.

Een leuk initiatief deze eerste wedstrijd op zaterdagavond met een spannende wedstrijd en een interessant scoreverloop.