Cursussen kanovaren voor jeugd

11 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Haarlemmermeer - Kano Vereniging Waterwolf wil kinderen laten kennismaken met alle facetten van de kanosport. Ze organiseert daarom vanaf 4 juni op woensdagavonden een jeugdcursus.

De jeugdcursus start op woensdagavond 4 juni vanaf de loods in Cruquius (naast het Pannenkoeken Paviljoen). Elke woensdagavond gaat de jeugd onder gedegen begeleiding varen om spelenderwijs en op een ontspannen manier technieken te leren, kennis te maken met verschillende soorten kano’s en bijvoorbeeld te werken aan de bootbeheersing. Op enkele avonden wordt er uitgeweken naar de Toolenburgerplas om in goed zwemwater te leren om te slaan met de kano en te starten met de beginselen van het eskimoteren.

Het materiaal voor de cursus is allemaal aanwezig bij de vereniging. De kosten voor de jeugdcursus zijn € 30, voor € 20 extra kan het kind een hele zomer kanovaren op de woensdagavonden. Ouders die ook nieuwsgierig zijn naar het kanovaren kunnen op de woensdagavond de introductiecursus voor volwassenen volgen.

Het kanovaren is een echte buitensport en Kano Vereniging Waterwolf speelt met deze cursus in op de behoefte van de jeugd om toch lekker actief bezig te zijn als alle andere sportverenigingen stoppen. ‘Het kanovaren is gezellig en het kano polo is gewoon lekker varen en veel actie’ aldus Alex die jeugdlid is bij de kanovereniging. ‘Ik wist eerst niets over kanovaren, maar toevallig kon ik een keer meevaren. Het is echt heel leuk om te doen, je leert veel op de vereniging, we hebben veel lol en we gaan spannende dingen doen zoals branding varen of wildwatervaren’.

Meer informatie over de cursus en het kanovaren is te vinden op www.kvwaterwolf.nl. Voor vragen over de jeugdcursus kunt u mailen naar jeugd@kvwaterwolf.nl, voor overige vragen naar info@kvwaterwolf.nl. Ouders kunnen hun kind (vanaf 10 jaar) aanmelden via de website van de vereniging, waar men zich ook kan aanmelden voor de introductiecursus.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie