Tweede Natuurfestivalweekend in De Heimanshof in Hoofddorp

20 juni 2014 om 00:00 Activiteiten

Heemtuin De Heimanshof pakt deze zomer uit met drie festivalweekenden (Natuurfestivaltour). Zij wil aan jong en oud laten zien hoe mooi, verrassend en belangrijk de natuur is. Er zijn onder meer rondleidingen, tentoonstellingen, speurtochten, workshops, knutsel- en bouwactiviteiten voor kinderen, een plantjesmarkt en pizza en pannenkoeken in de Struintuin. De Heimanshof wil met extra activiteiten in de tuin méér mensen mee laten genieten van de pracht van de heemtuin. Van de vele verschillende landschapjes zoals een mergelheuvel, duingebied, akkers, grasland en bossen en de dieren die zich daar thuis voelen. De kassen met tropische planten en vissen uit de Haarlemmermeer, de klooster-kruidentuin met fruitboomgaard, de bijenstal en de Struintuin voor kinderen. De Heimanshof wil bezoekers inspireren om zelf in hun eigen tuin, wijk of buurt actief met de natuur aan de slag te gaan én ervan te genieten!

Het tweede Natuurfestivalweekend is zaterdag 28 en zondag 29 juni, met als thema ‘Leren van de natuur'. Dit weekend staat in teken van Eli Heimans, onderwijzer en natuurbeschermer, naar wie de heemtuin is vernoemd. Hij was de grondlegger van de moderne natuurbescherming en -educatie en dit jaar is het 100 jaar geleden dat hij overleed.

Tijdens het weekend is er veel te doen. Er zijn rondleidingen en een expositie over Eli Heimans. Bezoekers kunnen grondsoorten bekijken onder een microscoop, wateronderzoek doen in en bij de vijver, waterbeestjes bekijken en wandelen over het blote voetenpad. Er zijn ook ezeltjes om te knuffelen of om op te rijden. Je kunt leren om natuurtekeningen te maken en planten te determineren. Ook is er in de bijenstal uitleg over het leven van de bijen en is er een prachtige tentoonstelling van fossielen en edelstenen. Wellicht is zelfs even een ‘schim' van Eli Heimans aanwezig in de heemtuin om rondleidingen te geven in zijn eigen stijl.

Voor meer informatie over het programma: www.deheimanshof.nl. De toegang is gratis en openingstijden zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Op andere weekenden is de heemtuin ook open en kunt u op eigen gelegenheid de tuin verkennen. Ook is de Struintuin, de ontdektuin voor kinderen, open op deze tijden. Het adres van De Heimanshof is Wieger Bruinlaan 1-7 in Hoofddorp.

==========================================================================

Noot voor redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie: Agaath van Rooijen, telefoon 06 42189649

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie