Natuurfestivaltoer in De Heimanshof met 'overleven in de natuur'

10 augustus 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - Wat heb je nodig als je wilt overleven in de natuur? Een hut, vuur, kennis over welke planten je kunt eten, pijl en boog, kleding om je warm te houden, mandjes om verzamelde bessen en andere etenswaren in te dragen. Hoe kom je aan de noodzakelijke dingen en hoe maak je het? Dat kun je allemaal leren en doen tijdens het derde Natuurfestivalweekend van heemtuin De Heimanshof op 23 en 24 augustus. Het thema is 'Overleven in de natuur'. Ontdek het oergevoel in de mooiste wilde plantentuin van Nederland.

Op zaterdag (13 - 17 uur) zijn er rondleidingen over de gebruikswaarde van planten, gewassen en zaden. Welke kan je eten? Welke kan je gebruiken om bijvoorbeeld touw of kleding van te maken? Ook kijken we hoe dieren overleven? Wat hebben ze nodig en wat vinden ze in de tuin? En welke planten en kruiden helpen je om ziektes te bestrijden? In de struintuin kunnen kinderen helpen met pizza's bakken, honing slingeren, het blote voetenpad lopen en gewoon lekker spelen.

De heemtuin heeft een grote verzameling stekjes van inheemse, wilde plantensoorten. Deze zijn te koop, of u kunt eigen stekjes komen ruilen met De Heimanshof of andere bezoekers. Dit kan zowel op de zaterdag als de zondag.

Op zondag (13 - 17 uur) zijn de volgende activiteiten voor jong en oud: bouwen van een prehistorische hut van wilgentenen en er is een demonstratie van wilgenvlechten. Bezoekers kunnen leren vuur maken en een touw maken van planten/bomen. Een verzamelmandje maken.Er kan meegedaan worden aan e survivaltoer: een spannende tocht door de heemtuin. Er is pijl en boog en oefen op de schietbaan. Er wordt eten bereid zoals dat vroeger gebeurde. Bezoekers kunnen hun eigen fruitsap, fruitijsje of jam maken.

Ook zondag zijn er rondleidingen over het thema 'overleven in de natuur' en zijn er mooie foto's en posters over hoe dieren overleven in de natuur. In de struintuin kunnen kinderen helpen pizza bakken, huisjes voor kleine beestjes maken en lekker spelen in de struintuin.

Dit weekend is het laatste in een reeks van drie festivalweekenden onder het motto Natuurfestivaltour.

Voor meer informatie over het programma: www.deheimanshof.nl. De toegang is gratis en openingstijden zijn van 13 tot 17 uur. Op andere weekenden is de heemtuin ook open en kan op eigen gelegenheid de tuin verkend worden. Ook is de Struintuin, de ontdektuin voor kinderen, open op deze tijden. Het adres van De Heimanshof is Wieger Bruinlaan 1-7 in Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie